Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ενδείξεις εμπλοκής υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας στις υποκλοπές

Για πρώτη φορά προκύπτουν ενδείξεις για την εμπλοκή συγκεκριμένων ατόμων στην υπόθεση των υποκλοπών λίγο πριν ολοκληρωθεί και επίσημα η δεύτερη δικαστική έρευνα της υπόθεσης.

Τα ίχνη αποκαλύφθηκαν μέσω ενός κινητού και όχι μέσω των 14 καρτοκινητών-σκιών, τα οποία διενεργούσαν τις υποκλοπές. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία την κρίσιμη περίοδο του Ιουνίου 2004 αγοράστηκαν από κατάστημα στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά 4 κινητά που χρησιμοποιούσαν στελέχη του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από αυτό προκύπτουν απλά ενδείξεις εμπλοκής υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας στην υπόθεση των υποκλοπών. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος φαίνεται πως είχε αγοράσει 4 κινητά από το παραπάνω κατάστημα, εκ των οποίων τα τρία κινητά είναι κινητά-σκιές. Το τέταρτο κινητό δεν είναι ύποπτο και μάλιστα χρησιμοποιείται.

Η συγκεκριμένη τηλεφωνική σύνδεση δεν είχε πάντως καμία επικοινωνία με τα υπόλοιπα ύποπτα τηλέφωνα-σκιές.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν είχε αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των  υποκλοπών η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε σκιαγραφήσει ως κέντρο των υποκλοπών το τρίγωνο των Αμπελοκήπων, μέσα στο οποίο βρίσκεται και η αμερικανική πρεσβεία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε