Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ενιαίο μισθολόγιο και για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

Ενιαίο μισθολόγιο και για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

«Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί διασφαλίζονται από τον κίνδυνο της υπαγωγής τους σε ατομικές συμβάσεις εργασίας».

Με αυτη την φραση ο υπουργος Παιδειας κανει δεκτη τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία «κατοχυρώνεται, στην πράξη, το προνόμιο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών να μισθοδοτούνται τουλάχιστον όπως οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα δημόσια σχολεία και συγχρόνως κατοχυρώνεται η βαθμολογική τους εξέλιξη, που συνδέεται με τα μισθολογικά κλιμάκια».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργού, ο νόμος 4024/2011 για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, που περιλαμβάνει και τους εκπαιδευτικούς, εφαρμόζεται ήδη από τον Δεκέμβριο του 2011, σε όλα ανεξαιρέτως τα ιδιωτικά σχολεία. Ωστόσο, είχαν ανακύψει προβλήματα εφαρμογής του νόμου που οδήγησαν τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ζητούν επανειλημμένως από το υπουργείο Παιδείας τη νομική αποσαφήνιση του θέματος. Αυτό προκάλεσε την ανάγκη υποβολής σχετικού ερωτήματος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το οποίο και αποφάνθηκε με την υπ’ αριθμ. 214/2012 γνωμοδότηση.

Τονίζεται, επίσης, ότι, στην πράξη, εξακολουθούν να παρέχονται στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς επιπρόσθετες αμοιβές, οι οποίες, σε αρκετά σχολεία, εξισώνονται με το ύψος των αποδοχών που λάμβαναν οι εκπαιδευτικοί πριν από την ψήφιση του νόμου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου καταλήγει, επισημαίνοντας ότι ο υπουργός Παιδείας έχει αποδεχθεί επίσης- αντιθέτως με ό,τι αναφέρεται σε ορισμένα δημοσιεύματα σήμερα- και την υπ’ αριθμ. 4/2012 γνωμοδότηση του ιδίου Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που διασφαλίζει τον έλεγχο της καταχρηστικότητας των απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε