Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ενισχυτική διδασκαλία: Μέχρι τις 11/3 οι αιτήσεις συμμετοχής

Ενισχυτική διδασκαλία: Μέχρι τις 11/3 οι αιτήσεις συμμετοχής

Αρχίζει σε λίγες ημέρες το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια και οι γονείς των μαθητών που θέλουν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 11 Μαρτίου.

Στο πρόγραμμα  της ενισχυτικής διδασκαλίας  θα χρησιμοποιηθούν φέτος 7.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα δουλεύουν στα σχολεία από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα, τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, ενώ την επόμενη χρονιά το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στα λύκεια.

Ο υφυπουργός Παιδείας, Θ. Παπαθεοδώρου, με σημερινό έγγραφο ζητά από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να πραγματοποιηθούν τα παρακάτω:

“Ο Δ/ντής κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσης να ορίσει τα μέλη της Σ.Ο.Δ.Δ.Α. σε κάθε Δ.Δ.Ε. της περιφέρειας του, σύμφωνα με την αναφερόμενη Υ.Α.

ΒΟ Δ/ντής κάθε Δ.Δ.Ε. να μεριμνήσει για την ενημέρωση των σχολικών μονάδων (Γυμνάσια).Κατόπιν να συλλέξει τις αιτήσεις των Γονέων-Κηδεμόνων, να συμπληρώσει τους πίνακες αιτούντων ανά μάθημα και ανά Σ.Κ.Ε.Δ. και να συγκροτήσει τα αντίστοιχα τμήματα μαθημάτων ανά Σ.Κ.Ε.Δ., σύμφωνα με τα κριτήρια , τα οποία αναφέρονται στην Υ.Α.Προσοχή: σε κάθε Σ.Κ.Ε.Δ θα σχηματιστεί ένα πλήρες πρόγραμμα Ε.Δ. σύμφωνα με την παράγραφο 4 της Υ.Α. σε πρώτη φάση. Τέλος να ορίσει τους Υπευθύνους Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, στα ήδη επιλεγμένα από κάθε Περιφεριακή Διεύθυνση, και τον Υπεύθυνο Αντισταθμιστικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε.”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δωρεάν φροντιστήρια ξανά στα σχολεία! Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα

Με εξετάσεις η εισαγωγή των μαθητών στα πειραματικά γυμνάσια και λύκεια

Καταργούνται σχολεία – Νέες συγχωνεύσεις σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε