Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ένοχοι οι 21νας από τους 26 κατηγορούμενους για την καταπάτηση στην Αιξωνή της Γλυφάδας

Κλείνει σήμερα η υπόθεση καταπάτησης εκατοντάδων στρεμμάτων στην Αιξωνή της Γλυφάδας με τεράστια ζημιά σε βάρος του Δημοσίου.

Η υπόθεση της καταπάτησης εκατοντάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης για το λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα, οπότε και εντοπίστηκε απόφαση της πρωτοδίκη Αντωνίας Ηλία με την οποία είχε επιτρέψει τη μετεγγραφή συμβολαίων μεταβίβασης της επίμαχης έκτασης.

Για την υπόθεση, που ξεκίνησε να εκδικάζεται πριν περίπου ενάμιση χρόνο, κάθονται στο εδώλιο 26 κατηγορούμενοι: δικηγόροι, μεταξύ των οποίων ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, συμβολαιογράφοι, ένας μηχανικός, επιχειρηματίες και ιδιώτες.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση, αφορούν στα αδικήματα της απάτης σε βάρος του δημοσίου, πλαστογραφία, ψευδών βεβαιώσεων και άλλα, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Σύμφωνα με την απόφαση οι δικηγόροι Κωνσταντίνος Λιδωρίκης, Δημήτρης Παρασκευόπουλος-Κόλλιας και Γιώργος Αβραμόπουλος καθώς και η επιχειρηματίας Αγγελική Χριστοδουλάκη κηρύχθηκαν αθώοι. Επίσης, ανεστάλη η ποινική διαδικασία για τη συμβολαιογράφο Μαρία Σοφού.

Οι υπόλοιποι 21 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι, άλλοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, άλλοι κατά μετατροπή των κατηγοριών που τους είχαν αρχικά αποδοθεί. Ο δικηγόρος κ. Λυκουρέζος κρίθηκε αθώος για τις κατηγορίες της απάτης και της απόπειρας απάτης επί δικαστηρίω, ενώ κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε χρήση πλαστού εγγράφου κατά του δημοσίου.

Σήμερα αργά το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθούν οι ποινές από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε