Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ένοχοι οι 6 από τους 9 κατηγορούμενους για τους «Πυρήνες»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πιο αυστηρή και από την εισαγγελική πρόταση ήταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου επί της ενοχής κατηγορουμένων για συμμετοχή στη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους, λόγω αμφιβολιών, τους Νίκο Βογιατζάκη και Ερρίκο Ράλλη και ένοχο για επιμέρους πράξεις (ληστεία, κλοπή, πλαστογραφία) τον Μανώλη Γιόσπα, του οποίου την απαλλαγή είχε ζητήσει ο εισαγγελέας.

Στον Γιόσπα, το δικαστήριο αναγνώρισε και το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, όπως και στους Μητρούσια, Καρακατσάνη και Μασούρα.

Κήρυξε ένοχους τους Χάρη Χατζημιχελάκη και Παναγιώτη Αργυρού για τις κατηγορίες της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης και ηθικής αυτουργίας στις εκρήξεις στις οικίες των Παναγιώτη Χηνοφώτου και ζεύγους Αρσένη-Κατσέλη καθώς και στα γραφεία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, καθώς επίσης και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Για τους Γιώργο Καραγιαννίδη, Παναγιώτη Μασούρα, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και Αλέξανδρο Μητρούσια το δικαστήριο αποφάσισε ενοχή για ένταξη, απλή συνδρομή στην έκρηξη στην οικία Κατσέλη, παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών υλών και κατασκευή και κατοχή του εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθετήθηκε στην οικία του ζεύγους Κατσέλη-Αρσένη.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι φυσικοί αυτουργοί των εκρήξεων είναι άγνωστοι.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορουμένων ζήτησαν από το δικαστήριο την αναγνώριση τόσο του συγκεκριμένου ελαφρυντικού όσο και των ελαφρυντικών του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Επιπλέον οι Μητρούσιας και Μασούρας (ο τελευταίος το ζήτησε ο ίδιος), ζήτησαν από το δικαστήριο να τους αναγνωρίσει και το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων θεωρώντας ότι αφού το δικαστήριο, με την απόφασή του, τους αποδίδει πολιτικά κίνητρα, θα πρέπει να τους αναγνωρίσει και το εν λόγω ελαφρυντικό.

Από το δικαστήριο απουσιάζουν από σχεδόν την αρχή της δίκης οι κατηγορούμενοι Χάρης Χατζημιχελάκης, Γιώργος Καραγιαννίδης και Παναγιώτης Αργυρού, οι οποίοι παραμένουν στα κελιά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα η ετυμηγορία για τους “Πυρήνες της Φωτιάς”

Πυρήνες: Την ενοχή 6 κατηγορούμενων ζητά ο εισαγγελέας

Αποφυλακίζεται ο Π. Μασούρας, κατηγορούμενος των Πυρήνων της Φωτιάς

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε