Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ένοχος ξανά ο Ντούπας για την δολοφονία της Μερσίνας Χαλβατζή

H Μερσίνα Χαλβατζή σε φωτογραφία από την τελευταία τάξη λυκείου.
Καταδικάστηκε ισόβια για τον φόνο δύο γυναικών. Είναι ακόμη ύποπτος για τις δολοφονίες άλλων τριών γυναικών. Κρίθηκε ένοχος για δεύτερη φορά για την στυγερή δολοφονία της 25χρονης Μερσίνας Χαλβατζή.
Ο άνθρωπος που έχει καταδικαστεί ισόβια για τον φόνο δύο γυναικών και εξακολουθεί να θεωρείται ύποπτος για τον θάνατο τουλάχιστον τριών γυναικών βρέθηκε, για δεύτερη φορά, ένοχος για την δολοφονία της Μερσίνας Χαλβατζή. Η απόφαση των ενόρκων για τον Πίτερ Ντούπας ήταν ομόφωνη.
 
Το πτώμα της άτυχης 25χρονης ομογενούς βρέθηκε κατακρεουργημένο με 33 μαχαιριές, το 1997, λίγα μέτρα μακριά από τον τάφο της γιαγιάς της, όπου είχε πάει εκείνο το μοιραίο Σαββατόβραδο του Νοέμβρη για να της ανάψει το καντήλι.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι η δεύτερη δίκη του 57χρονου Πίτερ Ντούπας, που κατηγορείται για τη δολοφονία της Μερσίνας άρχισε πριν από περίπου ένα μήνα. Ο Ντούπας, ήδη εκτίει ισόβια ποινή φυλάκισης για δύο άλλες δολοφονίες. Την δολοφονία της Νικόλ Πάτερσον και της Μάργκαρετ Μάεν και το 2007 καταδικάστηκε και για τη δολοφονία της 25χρονης Μερσίνας.

H Μερσίνα μαζί με τον αρραβωνιαστικό της

 
Η καταδίκη του Ντούπας στηρίχθηκε και στην κατάθεση ενός δικηγόρου που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για διακίνηση ναρκωτικών.
 
Ο βασικός μάρτυρας, Άντριου Φρέιζερ, κατέθεσε ότι στην φυλακή ο Ντούπας του ομολόγησε πως δολοφόνησε την Μυρσίνα και μάλιστα έκανε και αναπαράσταση του φόνου.
 
Ο Φρέιζερ ενδέχεται να αποζημιωθεί με ένα εκατομμύριο δολάρια που διάθεσε η πολιτειακή κυβέρνηση προκειμένου να λυθεί το μυστήριο της δολοφονίας.
 
Πάντως και άλλοι μάρτυρες κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι την ημέρα του φόνου είδαν το Ντούπας στο κοιμητήριο.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε