Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ενταση ξανά για το Κοράνι – Μουσουλμάνοι καταγγέλουν οτι κατασχέθηκε από δημοτικούς αστυνομικούς

(ΦΩΤΟ NEWSIT)

Εικόνες έντασης επικράτησαν από το πρωί έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας, λόγω διαμαρτυρίας μουσουλμάνων μεταναστών αλλά λίγο μετά τις 15:30 τα πνεύματα ηρέμησαν και οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι μετανάστες κατήγγειλαν ότι δημοτικοί αστυνομικοί σε έλεγχο που έκαναν σε Αφγανο μικροπωλητή του κατέσχεσαν πάπυρους οι οποίοι όπως υποστηρίζει περιείχαν το κοράνι.

Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στην πολύπαθη περιοχή της Ομόνοιας ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αλλοδαποί βρίσκονται εκτός ελέγχου επειδή οι δημοτικοί αστυνομικοί “προσέβαλαν το θρησκευτικό τους σύμβολο”.

Περίπου 300 αλλοδαποί συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο Αθηναίων και διαμαρτύρονται. Η παρουσία της αστυνομίας τόσο στην οδό Μενάνδρου που έγινε το περιστατικό όσο και στο σημείο που βρίσκονται οι αλλοδαποί είναι έντονη.

Φωτο Newsit

Δείτε βιντεο από την διαμαρτυρία των αλλοδαπών

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, επικράτησε ένταση έξω από το Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά, ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τα ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

Δείτε το βίντεο της συμπλοκής


Αφού τα πνεύματα ηρέμησαν, οι συγκεντρωμένοι παρέμεναν έξω από το Δημαρχείο, περιμένοντας τον Αφγανό μικροπωλητή για να πεισθούν ότι η αστυνομία τον άφησε ελεύθερο. Ο Αφγανός βρέθηκε στο σημείο, έχοντας μαζί του και τη βαλίτσα με τα έγγραφα.

Ωστόσο, όταν ο Ναϊμ Αλγαντούρ, πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας Ελλάδας, στις δηλώσεις του μίλησε για προσπάθεια κάποιων να καπηλευτούν το όλο θέμα, επικράτησε ένταση.
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Αλγαντούρ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε