Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ενταση στην ΑΣΟΕΕ μεταξύ νεαρών και αστυνομικών

EUROKINISSI ARXEIO
EUROKINISSI ARXEIO

Ενταση επικράτησε το μεσημέρι στην οδό Πατησίων μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Μία ακόμη καθημερινή και… καθιερωμένη ένταση επικράτησε το μεσημέρι στην οδό Πατησίων μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, όταν νεαροί μέσα από το χώρο του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Οι αστυνομικοί βρίσκονταν εκεί, όπως κάθε φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο ενίσχυσης συναδέλφων τους που συμμετείχαν σε κλιμάκια για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου. Λόγω της έντασης, που εξελίχθηκε σε δύο φάσεις με διαφορά μιας ώρας, προσωρινά διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων από την οδό Χέϊδεν έως την οδό Δεριγνύ. Στη περιοχή παρέμεναν σε επιφυλακή αστυνομικές δυνάμεις.
          
Σε αυτές τις στιγμές έντασης, καταγράφηκαν φωτογραφίες και βίντεο, ανδρών με πολιτική περιβολή, στο πλάι των αστυνομικών δυνάμεων, να «παίζουν» πετροπόλεμο, με νεαρούς και αλλοδαπούς που βρίσκονταν έξω από το οικονομικό πανεπιστήμιο.

Για τις συγκεκριμένες εικόνες η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Σχετικά με φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, που εμφανίζουν άτομα με πολιτική περιβολή να πετούν αντικείμενα, ανακοινώνεται ότι από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχει διαταχθεί η διενέργεια Διοικητικής Έρευνας». Αστυνομικές πληροφορίες υποστηρίζουν ότι από τους τουλάχιστον πέντε άνδρες, οι τρεις πιθανόν είναι αστυνομικοί τμημάτων ασφαλείας που απασχολούνται στην αντιμετώπιση του παρεμπορίου και δύο είναι πολίτες που βρέθηκαν εκεί, δέχθηκαν πέτρες από τους νεαρούς και άρχισαν να τις ανταποδίδουν.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Αθανάσιος Κοκκαλάκης, δήλωσε πως: «Όπου φαίνονται ή παρουσιάζονται επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικών, όλες αυτές οι περιπτώσεις ερευνώνται σε διοικητικό- πειθαρχικό επίπεδο και, εφ όσων προκύπτουν και αντίστοιχοι λόγοι, και σε ποινικό επίπεδο.»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε