Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ένταση στην πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ – Πέταξαν ντομάτες και αυγά στα ΜΑΤ και στην είσοδο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ένταση στην πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ – Πέταξαν ντομάτες και αυγά στα ΜΑΤ και στην είσοδο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

– Αποχώρησαν λίγο πριν από τις 14:00 οι εργαζόμενοι
– Άναψαν τα αίματα όταν η πορεία έφτασε έξω από το υπουργείο
– Διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα
– Στάσεις εργασίας έως τις 15:00 και από τις 15:00 έως τις 19:00 έχει κηρύξει η ΠΟΕ ΟΤΑ

Στους δρόμους κατά της διαθεσιμότητας έχουν κατέβει και σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους. Συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη κι από εκεί ξεκίνησαν την πορεία τους προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, η πορεία συνάντησε περίπου 100 μέλη της Ομοσπονδίας με τις μηχανές τους, που τέθηκαν επικεφαλής, ενώ ακολουθούσαν χιλιάδες εργαζόμενοι.

Όταν όμως έφτασαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη Βασιλίσσης Σοφίας, “άναψαν” τα αίματα. Οι εργαζόμενοι άρχισαν να πετούν αυγά και ντομάτες τόσο στις δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει την είσοδο, όσο και στο κτίριο.

Γρήγορα, όμως, τα πνεύματα ηρέμησαν. Οι εργαζόμενοι εφύγαν από το υπουργείο προς τη Βουλή και σιγά σιγά η πορεία διαλύθηκε.

Τη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου, στις 10:00 το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, συνεδριάζει η ΚΕΔΕ για να καθορίσει τη στάση της στο θέμα της διαθεσιμότητας. Άλλωστε, είναι πολλοί οι δήμαρχοι που συμμετέχουν στο “αντάρτικο” κατά των σχεδίων της κυβέρνησης.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει κηρύξει στάσεις εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 για την πρωινή βάρδια και από τις 15:00 έως τις 19:00 για την απογευματινή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες στάσεις εργασίας την Παρασκευή σε όλους τους δήμους

Ολες οι αλλαγές που φέρνει το νέο μνημόνιο στην τοπική αυτοδιοίκηση

ΠΟΕ ΟΤΑ: Έκαναν την κηδεία τους κι… έφυγαν!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε