Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ενταση στο Σύνταγμα – Κλαίνε οι έμποροι από την πεσμένη κίνηση στην αγορά

Ενταση στο Σύνταγμα – Κλαίνε οι έμποροι από την πεσμένη κίνηση στην αγορά

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, η κίνηση στην αγορά είναι σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή.

«Ο καιρός ήταν το κερασάκι στην τούρτα…». Αυτό σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας παράλληλα οτι η κίνηση στην αγορά διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ όπως έχει αναφέρει σε δηλώσεις του σχετικά με την πορεία της Χριστουγεννιάτικης αγοράς, η μείωση της κίνησης στα εμπορικά καταστήματα, σε σχέση με πέρσι, διαμορφώθηκε γύρω στο 15% – 20% σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, η αγορά κινείται σε ρυθμούς πολύ χαμηλότερους της προηγούμενης Κυριακής,που επίσης ήταν ανοικτά τα καταστήματα, ενώ η συνομοσπονδία έχει τοποθετήσει συνεργεία της σε διάφορους εμπορικούς δρόμους, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία, για το πως κινήθηκε ο τζίρος όλες τις ημέρες των εορτών και ποιές ήταν οι μέρες εκείνες, που διάλεξαν οι καταναλωτές για τις αγορές τους και τα στοιχεία αυτά, μετά την επεξεργασία τους, θα αποσταλούν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο του διαλόγου, που έχει ανοίξει, για την κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, για σήμερα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων είχε ανακοινώσει απεργία και το πρωί διοργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οδό Ερμού ,στο ύψος της πλατείας Συντάγματος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά,κ. Δ. Μαρκομιχάλη, η εμπορική κίνηση, πριν από τα Χριστούγεννα, διαμορφώθηκε κατά 25% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Διαμαρτυρία και στη Θεσσαλονίκη

Με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας,στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξέφρασαν την αντίθεση τους στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, μέλη του σωματείου εμποροϋπαλλήλων του νομού Θεσσαλονίκης, μαζί με αυτοαπασχολούμενους υπαλλήλους και δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, μπροστά στο κατάστημα «Φωκάς», στην οδό Τσιμισκή και στη συνέχεια έκαναν πορεία, μέσω των οδών Βενιζέλου και Ερμού. Η πορεία ήταν ειρηνική και κατέληξε στην Αριστοτέλους, χωρίς να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα είτε με διερχόμενους πελάτες, είτε με εργαζόμενους στα καταστήματα που λειτούργησαν σήμερα. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους,εναντίον της κυριακάτικης εργασίας έκαναν, επίσης, υπάλληλοι βιβλιοπωλείων και μέλη του σωματείου βιβλίου χάρτου.

Το ωράριο σήμερα και αύριο

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, σήμερα Κυριακή έως τις 6 το απόγευμα, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και έως τις 5 το απόγευμα στον Πειραιά.

Τη Δευτέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στην Αθήνα, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στον Πειραιά, και από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, καθώς και την Τετάρτη, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά και από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου θα επανέλθει το κανονικό ωράριο λειτουργίας.

Διαβάστε

“Τζάμπα ανοίξαμε Κυριακάτικα” λένε οι έμποροι – Νεκρή η αγορά

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε