Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Έλυσαν την πολιορκία του ΥΠΟΙΚ οι εργαζόμενοι στην Υγεία

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Έκλεισαν ραντεβού την ερχόμενη Παρασκευή με τον υπουργό αναπληρωτή Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και έλυσαν την πολιορκία του υπουργείου οι εργαζόμενοι στην Υγεία.

Περίπου 30 εργαζόμενοι μέλη της ΠΟΕΔΗΝ από τα ξημερώματα συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του υπουργείου διαμαρτυρόμενοι για το Ασφαλιστικό και τις περικοπές στην Υγεία. Επιχείρησαν μάλιστα να αποκλείσουν την είσοδο με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση όταν δύναμη της ΥΜΕΤ προσπάθησε να τους απωθήσει.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας ζητούσαν μια επιτροπή τους να συναντηθεί με κάποιον υπεύθυνο από το υπουργείο, ωστόσο η άρνηση έφερε ένταση με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Λίγο μετά της 08:00 υπήρξε και δεύτερος γύρος έντασης. Οι άνδρες της ΥΜΕΤ απώθησαν με τις ασπίδες τους τους εργαζόμενους μακρυά από την είσοδο με αποτέλεσμα μια γυναίκα να βρεθεί στο έδαφος.

Η γυναίκα υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και στη συνέχεια έλεγε στους συναδέλφους ότι νιώθει πόνο στο στήθος και τον αυχένα.

Οι εργαζόμενοι υποστήριξαν ότι υπήρχε συνεννόηση, αλλά τελικά εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ και μάλιστα καταγγέλλουν ότι η συνάδελφός τους τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να χρειαστεί η μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν μάλιστα και σε μια συμβολική κίνηση παραδίδοντας στις φλόγες τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας θέλοντας έτσι να δηλώσουν ότι είναι αντίθετοι στις νέες περικοπές δαπανών στον τομέα της Υγείας.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε