Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Εντατικοί έλεγχοι της τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι έλεγχοι της τροχαίας στα σχολικά λεωφορεία ξεκίνησαναπό την πρώτη μέρα της νέα σχολικής χρονιάς και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Το πρώτο τετραήμερο της νέας σχολικής περιόδου έγιναν 2.761 έλεγχοι από τους οποίους βεβαιώθηκαν 85 παραβάσεις και ακινητοποιήθηκαν 6 λεωφορεία. Οι παραβάσεις αυτές αφορούν κυρίως τη στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου, την έλλειψη ζωνών ασφαλείας, την παραβίαση του ορίου ταχύτητας και τη χρήση φθαρμένων ελαστικών.

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια από την πρώτη κιόλας ημέρας που ξεκίνσηε η σχολική χρονιά εφαρμόζουν ένα ενισχυμένο πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης με στόχο την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα.

Η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου εφαρμόζει μία σειρά μέτρων όπως τη διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, την πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία, την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων όταν υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων και εντατικούς ελέχγους σε λεωφορεόα που μεταφέρουν μαθητές.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βόηθα Παναγιά» να… βγει η χρονιά – Σχολεία ερειπωμένα και χρεωμένα – ΦΩΤΟ και VIDEO

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε