Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Έντονη η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας – Προεκλογικό τρικ ή ήρθαν για να μείνουν;

Οδοιπορικό του Newsit στους δρόμους της ντροπής. Θα πετύχει η πρωθυπουργική εξαγγελία για “καθαρό κέντρο”;

Οδοιπορικό του Newsit στο κέντρο της Αθήνας δείχνει πως η πολιτεία έχει να αντιμετωπίσει έναν Γολγοθά καταστάσεων που αποτελείται από εμπόριο ναρκωτικών, τοξικομανείς, πόρνες, οίκους ανοχής, παρεμπόριο, εγκαταλελειμμένα κτήρια και άστεγους. Αυτές οι ανοιχτές πληγές, εδώ και χρόνια ταλαιπωρούν τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επιχειρηματίες του ιστορικού κέντρου που βλέπουν καθημερινά οι μεν την ζωή τους να κινδυνεύει και οι δε την πελατεία τους να μειώνεται.

Άστεγοι υπάρχουν σε κάθε στενό και κανείς δεν γνωρίζει πόσοι είναι συνολικά.

Λίγους μήνες πριν τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο σχέδιο δράσης για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας και για την αντιμετώπιση των τριτοκοσμικών συνθηκών που επικρατούν. Συγκεκριμένα το φίδι από την τρύπα καλείται να βγάλει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρόλο που όπως προκύπτει το πρόβλημα δεν είναι μόνο αστυνομικό. Για αρχή όμως η αστυνομία καλείται να βάλει αρχικά προσωρινή τάξη ενώ στην συνέχεια ειδικό σώμα ήπιας καταστολής θα αναλάβει να εξομαλύνει την κατάσταση.

Οι τοξικομανείς έχουν κάνει στέκια τους πολλά στενά του κέντρου.

Πράγματι η εικόνα του κέντρου σήμερα ήταν κάπως καλύτερη ενώ το ίδιο παραδέχτηκαν και πολλοί κάτοικοι της περιοχής. Σε κάθε στενό υπήρχε περιπολία, η ομάδα ΔΙΑΣ περνούσε συνεχώς ενώ την παρουσία της είχε και η Δημοτική Αστυνομία.

Οι οίκοι ανοχής είναι ακόμα μια πληγή που έχει να αντιμετωπίσει η πολιτεία.

Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο εύκολο να λύσεις μια τέτοια τριτοκοσμική κατάσταση από την μια στιγμή στην άλλη. Ο φακός του Newsit διαπίστωσε πως οι πληγές είχαν απλά κρυφτεί η μεταφερθεί σε κάποια άλλα κοντινά σημεία που δεν υπήρχε αστυνομική παρουσία.

Αλλοδαποί χωρίς άδειες και ευάλωτες ομάδες είναι στο σχέδιο της επιχείρησης''καθαρό κέντρο''.

Μένει να δούμε αν πραγματικά το σχέδιο ”καθαρό κέντρο” είναι μια προεκλογική δέσμευση ή μια πρόταση που θα δώσει ανάσα στην ταλαιπωρημένη και βρώμικη πρωτεύουσα.

Για τα εγκαταλελειμένα κτήρια προτείνεται εφαρμογή του προγράμματος ''Αθήνα 2014'' του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε