Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Έως και 21,5% μειώνεται η τιμή στις ινσουλίνες

Έως και 21,5% μειώνεται η τιμή στις ινσουλίνες

Με βάση το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που εξέδωσε το υπουργείο οικονομίας, ανατγαωγστικότητας και ναυτιλίας.

Έως και 21,5% μειώνεται η τιμή στις ινσουλίνες με βάση το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που εξέδωσε το ΥΠΟΙΑΝ την Παρασκευή, 11 Ιουνίου. Η μείωση αυτή, όπως αναφέρει το υπουργείο ”είναι αποτέλεσμα της πραγματικής επίδρασης του νέου συστήματος τιμολόγησης και όχι της προσωρινής επίπεδης μείωσης της τάξεως του 20-21%, που εφαρμόστηκε έως ότου λειτουργήσει πλήρως το νέο αντικειμενικό σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων”. 

 Με βάση τον παραπάνω υπολογισμό, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, σε όλες τις τιμές ινσουλίνης διαπιστώνεται μείωση ή μη μεταβολή. 

”Έτσι, ένα φάρμακο που κόστιζε πριν 30 ευρώ π.χ. πέφτει στα 26, αλλά όχι στα 23 ευρώ που ήταν το αποτέλεσμα συγκυριακής πτώσης λόγω της οριζόντιας μείωσης για όλα τα φάρμακα” αναφέρει το υπουργείο προσθέτοντας ”είναι προφανές ότι για άλλα φάρμακα η μείωση θα είναι μεγαλύτερη, για άλλα μικρότερη, ενώ για ορισμένα θα υπάρχει μεταβολή. Τα φάρμακα ινσουλίνης, όμως, εντάσσονται στην κατηγορία της μείωσης τιμής και ελάχιστα από αυτά της μη μεταβολής”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε