Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Έως και 50% η πτώση στα χειμερινά καταλύματα – Εκπτώσεις κάνουν οι ξενοδόχοι

 Δωμάτια ακόμα και με 60 ευρώ μέσα στις γιορτές. Κάθετη πτώση στην πληρότητα πολλών δημοφιλών τουριστικών προορισμών.

Μαύρα Χριστούγεννα θα κάνουν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων στους πλέον δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα. Από την άλλη είναι μια καλή ευκαιρία για όσους το αποφασίσουν τελευταία στιγμή να βρουν ευκαιρίες για τις διακοπές των Χριστουγεννων.

Οι ίδιοι έβαλαν αρκετό νερό στο κρασί τους προσπαθώντας να μην χάσουν την ευκαιρία για μια καλή χειμερινή σεζόν.

Ωστόσο τα μαντάτα που έρχονται από διάφορες περιοχές ως προς την πληρότητα των τουριστικών καταλυμμάτων δείχνουν πως ο χειμώνας για τους επιχειρηματίες στον χώρο του τουρισμού θα είναι βαρύς φέτος.

Ορεινή Ναυπακτία

Ο ιδιοκτήτης ενός από τα καλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής είπε στο Newsit πως η πληρότητα στα περισσότερα καταλύματα της περιοχής για την περίοδο των Χριστουγέννων δεν ξεπερνά ούτε το 50%.

  “Κλεισμένα είναι μόνο οι μικροί ξενώνες με 4-5 δωμάτια που συνήθως κλείνονται από μόνιμους πελάτες. Στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία η κατάσταση είναι τραγική”, μας είπε ο κ. Παπαιωάνου. Ο ίδιος έχει ρίξει τις τιμές του και για τις ημέρες των εορτών τα δωμάτια του κοστίζουν 110 ευρώ τη βραδιά με ημιδιατροφή.
Τις ενδιάμεσες ημέρες η τιμή των δωματίων πέφτει στα 90 ευρώ, ενώ τα Σαββατοκύριακα εκτός εορτών η τιμή με πρωινό φθάνει τα 60 ευρώ.

Άδεια τραπεζοκαθίσματα στην λίιμνη Πλαστήρα

Λίμνη Πλαστήρα

Ανάλογη είναι η εικόνα στην λίμνη Πλαστήρα. Σε σχέση με το 2009 η κ. Ν. Καραβίδα ιδιοκτήτρια ξενώνα βλέπει πτώση για τις ημέρες των εορτών που φθάνει το 50%. “Πέρσι τέτοιο καιρό όλα μας τα δωμάτια ήταν κλεισμένα για τις γιορτές. Τώρα έχουμε αρκετά δωμάτια αδιάθετα. Πολλοί τηλεφωνούν ρωτούν και ζητούν καλύτερη τιμή που έτσι και αλλιώς έχουμε κάνει”.

Σύμφωνα με την κ. Καραβίδα όλοι οι ιδιοκτήτες  καταλυμμάτων στην περιοχή συμφώνησαν να ρίξουν τις τιμές τους ώστε να προσελκύσουν περισσότερους εκδρομείς. Έτσι για τις ημέρες των εορτών δωμάτιο που κόστιζε πέρυσι 95 ευρώ φέτος κοστίζει 85. Ακόμα καλύτερες είναι οι τιμές για τις υπόλοιπες ημέρες με τις καθημερινές να χρεώνονται το πολύ 50 ευρώ ενώ τα Σαββατοκύριακα 60 ευρώ.

Καρπενήσι

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μια περιοχή όπως το Καρπενήσι καταγράφει πληρότητα που δεν ξεπερνά το 70% όταν άλλες χρονιές όλα τα καταλύματα ήταν κλεισμένα από τον Νοέμβριο. Οι εποχές άλλαξαν και όπως φαινεται οι ξενοδόχοι της περιοχής έβαλαν νερό στο κρασί τους και έριξαν τις τιμές για τις ημέρες Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων. Έτσι για παράδειγμα με 60 ευρώ κάποιος μπορεί να κλείσει δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο 2 αστέρων μέσα στο Καρπενήσι, ενώ σπιτάκια 4αρων ατόμων για τις ημέρες των γιορτών δεν ξεπερνούν τα 150 ευρώ την ημέρα.

Με 70 ευρώ την βραδιά στα ζαγοροχώρια υπάρχουν αδιάθετα καταλύματα για τις γιορτές

Ζαγοροχώρια

Τα λιγοστά καταλύμματα στα φημισμένα και υπέροχα Ζαγοροχώρια κάνουν τον προορισμό έναν από τους πιο δύσκολους αλλά ταυτόχρονα και ακριβούς. Αυτό ίσχυε μέχρι πέρυσι. Φέτος οι τιμές έχουν πέσει με την πληρότητα να μην ξεπερνά το 80%. “Δεν υπάρχει η ζήτηση που υπήρχε άλλες χρονιές” μας είπε ο κ. Κ. Βασδέκης ιδιοκτήτης ξενώνα στην περιοχή της Βίτσας. Το 2009 οι τιμές για ποιοτικά καταλύματα έφθαναν τα 100 ευρώ για τις ημέρες των  εορτών. Φέτος οι τιμές για ένα ανάλογο κατάλυμα δεν ξεπερνούν τα 80 ευρω, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες πέφτουν ακόμα και στα 50 ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε