Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

«Έπαινοι» Τρισέ για τις προσπάθειες της Ελλάδας

«Έπαινοι» Τρισέ για τις προσπάθειες της Ελλάδας
(ΦΩΤΟ REUTERS)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.06.2010 | 10:52
Πρώτη δημοσίευση: 11.06.2010 | 10:52

Τις προσπάθειες της Ελλάδας για την τακτοποίηση των δημοσιονομικών της εξήρε...

σήμερα από τη Βιέννη ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Τρισέ, στη διάρκεια ομιλίας τους για την οικονομική κατάσταση της Ευρώπης.

 

«Το πρόγραμμα που ακολουθεί η Ελλάδα (ΠΣΑ) είναι από μόνο του ένα σημαντικό επίτευγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και συμπλήρωσε ότι αυτό «βασίζεται σε συνετές μακροοικονομικές παραμέτρους … και έχει το δυναμικό να διορθώσει μακροπρόθεσμες ατέλειες, καθώς εμπεριέχει ένα πολύ ολοκληρωμένο πακέτο δομικών μεταρρυθμίσεων».

 

Ο κ. Τρισέ ανέφερε ότι «πιστεύουμε πως το ελληνικό πρόγραμμα (ΠΣΑ) διαθέτει τα κατάλληλα στοιχεία για πετύχει…έχουμε ενδείξεις ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2010, παρά την οδυνηρή ύφεση, βρίσκεται εντός τροχιάς».

 

«Το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης έχει μειωθεί περισσότερο από 40% σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα», είπε ο κ. Τρισέ.

 

Για την κατάσταση που επικρατεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ο κεντρικός τραπεζίτης είπε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία, καθώς μια σειρά χωρών της Ευρωζώνης λαμβάνουν μέτρα λιτότητας για τη μείωση των δημόσιων χρεών τους.

 

    Διαδώστε αυτό το άρθρο