Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

«Έπαινοι» Τρισέ για τις προσπάθειες της Ελλάδας

(ΦΩΤΟ REUTERS)
(ΦΩΤΟ REUTERS)

Τις προσπάθειες της Ελλάδας για την τακτοποίηση των δημοσιονομικών της εξήρε…

σήμερα από τη Βιέννη ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Τρισέ, στη διάρκεια ομιλίας τους για την οικονομική κατάσταση της Ευρώπης.

 

«Το πρόγραμμα που ακολουθεί η Ελλάδα (ΠΣΑ) είναι από μόνο του ένα σημαντικό επίτευγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και συμπλήρωσε ότι αυτό «βασίζεται σε συνετές μακροοικονομικές παραμέτρους … και έχει το δυναμικό να διορθώσει μακροπρόθεσμες ατέλειες, καθώς εμπεριέχει ένα πολύ ολοκληρωμένο πακέτο δομικών μεταρρυθμίσεων».

 

Ο κ. Τρισέ ανέφερε ότι «πιστεύουμε πως το ελληνικό πρόγραμμα (ΠΣΑ) διαθέτει τα κατάλληλα στοιχεία για πετύχει…έχουμε ενδείξεις ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2010, παρά την οδυνηρή ύφεση, βρίσκεται εντός τροχιάς».

 

«Το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης έχει μειωθεί περισσότερο από 40% σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα», είπε ο κ. Τρισέ.

 

Για την κατάσταση που επικρατεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ο κεντρικός τραπεζίτης είπε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία, καθώς μια σειρά χωρών της Ευρωζώνης λαμβάνουν μέτρα λιτότητας για τη μείωση των δημόσιων χρεών τους.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε