Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Επαναπατρίζονται οι Έλληνες της Λιβύης – Απογειώνονται τα C130, ήδη 5 ελληνικά πλοία είναι στην περιοχή

Ανάβουν μηχανές και εκτός απροόπτου στις εννιά απογειώνονται από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με καθυστέρηση τριών ημερών

τα μεταγωγικά αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας που αναμένεται να παραλάβουν τους εγκλωβισμένους συμπατριώτες μας από την Τρίπολη και την Σάμπχα.

Ήδη στα ανοιχτά του λιμανιού της Βεγγάζης βρίσκονται 3 ελληνικά πλοία, ενώ άλλα δύο καταπλέουν από στιγμή σε στιγμή για να συμμετάσχουν στον απεγκλωβισμό όχι μόνο Ελλήνων αλλά και δεκάδων χιλιάδων Κινέζων που θα επαναπατριστούν μέσω Κρήτης

Γιατί καθυστέρησε η αποστολή των C130;

Αφού χάθηκαν πολύτιμες ώρες με το ΥΠΕΞ να προσπαθεί να διαχειριστεί μόνο του την υπόθεση απεγκλωβισμού 200 Ελλήνων από τη Λιβύη,τελικά επιλέχτηκε η λύση που είχε στα χέρια του εδώ και τρεις ημέρες!

Τρία μεταγωγικά αεροσκάφη C-130, έλαβαν εντολή να απογειωθούν στις 9.00 το πρωί, από την Ελευσίνα και όπως έχει γράψει το Onalert από προχθές οι επιτελείς του ΓΕΑ είχαν έτοιμα σχέδια πτήσης για πάνω από ένα αεροδρόμιο της Λιβύης.

Τα δύο μεταγωγικά της ΠΑ θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Τρίπολης και το τρίτο στη Σάπχα,μία πόλη 800 χιλιόμετρα νότια.Στο χάρτη μπορείτε να δείτε τους προορισμούς των δύο μεταγωγικών μας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι έμπειροι χειριστές των C-130, θα αναλάβουν την ασφαλή μεταφορά περίπου 200 συμπατριωτών μας οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν αναμένοντας τις …πολιτικές πτήσεις που προσπαθούσε να εξασφαλίσει το το ΥΠΕΞ,αλλά που δεν έφθασαν ποτέ.

Η κατάσταση που θα πρέπει να διαχειριστούν πιθανότατα να είναι πιο δύσκολη απ΄ αυτή στην επιχείρηση της Αιγύπτου, αλλά όπως λένε και οι ιδιοι οι πιλότοι ,”γι΄ αυτό υπάρχουν τα C-130″.

Διαβάστε περισσότερα στον Onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε