Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Επανεμφάνιση της “Σέχτας Επαναστατών” με τη δολοφονία Γκιόλια

, Ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας

–  Είχαν προαναγγείλει το χτύπημα 18 μήνες πριν
–  Ίδια τα όπλα με την επίθεση στο ΑLTER και το ΑΤ Κορυδαλλού
– Η σύζυγός του είναι έγκυος δύο μηνών και έχει υποστεί σοκ αφού είδε με τα μάτια της τη δολοφονία του άντρα της
– Σήμερα η κηδεία του στις 16:30 στην εκκλησία Αγίων Αναργύρων στην Ηλιούπολη

Τρομοκράτες ήταν οι δολοφόνοι του Σωκράτη Γκιόλια στις 5.30 το πρωί της Δευτέρας έξω από το σπίτι του. Οι πρώτες πληροφορίες από την βαλλιστική εξέταση οδηγούν την αστυνομία στην Σέχτα Επαναστατών.

Τα ίδια όπλα είχαν χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τους αστυνομικούς και εναντίον του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα στα Πατήσια ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία έξω από το σπίτι της συζύγου ατόμου που είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση του ΕΛΑ και βρίσκεται στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Επίσης, είχαν χρησιμοποιηθεί από τους τρομοκράτες όταν είχαν γαζώσει το ΑΤ Κορυδαλλού αλλά και τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΤΕΡ.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας:

Ανακοινώνεται ότι από τις εργαστηριακές-συγκριτικές εξετάσεις που διενήργησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας σε (16) κάλυκες διαμετρήματος 9 mm PARABELLUM , που βρέθηκαν στον τόπο της σημερινής ανθρωποκτονίας δημοσιογράφου στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη Αττικής, διαπιστώθηκε ότι έχουν πυροδοτηθεί από δύο όπλα, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Συγκεκριμένα:

· Δεκατρείς έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στην ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009.
· Τρεις έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο (διαφορετικό του προαναφερόμενου), το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στις παρακάτω ενέργειες:

   * Ένοπλη επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού την 03-02-2009.
   * Ένοπλη επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού « ALTER » την 17-02-2009.
   * Ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009.

     Επιπλέον ταυτίζονται με κάλυκα, που είχε βρεθεί επί του μνήματος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την 04-02-2009.

Είναι η πρώτη φορά που δημοσιογράφος πέφτει νεκρός από πυρά τρομοκρατών. Ωστόσο, αν ανατρέξει κανείς σε αναλήψεις ευθύνης εκ μέρους των τρομοκρατών θα θυμηθεί οτι είχαν στοχοποιήσει πολλές φορές δημοσιογράφους απειλώντας τους ευθέως για την ζωή τους.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας βρέθηκε σε διασταυρούμενα πυρά. Τον εκτέλεσαν άνανδρα με 16 σφαίρες έξω από το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου στην Ηλιούπολη, στις 5.30 το πρωί. Οι 13 καρφώθηκαν στο κορμί του και ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη νεκροτομή, οι τρεις εκτελεστές περικύκλωσαν τον δημοσιογράφο και για τον λόγο αυτό έχει δεχθεί σφαίρες και στο μπροστινό αλλά και στο πίσω μέρος του σώματός του.

Το σχέδιο δολοφονίας ήταν πολύ καλά οργανωμένο αφού σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί το σπίτι του δημοσιογράφου παρακολουθείτο από μέρες. 

Η πολυκατοικία που έμενε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας

Δυο από τους 3 δράστες πυροβόλησαν με πιστόλια των εννέα χιλιοστών.

Αστυνομικοί συλλέγουν από το πρωί στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσουν στους δράστες ΦΩΤΟ EUROKINISSI

    Οι δράστες φορούσαν στολές, που δεν έχει διευκρινιστεί εάν ήταν αστυνομικές, της Δημοτικής Αστυνομίας, ή υπαλλήλων σεκιούριτι.

Μάλιστα μια μαρτυρία ανέφερε πως είδε ένα σκούρο όχημα να σταθμεύει στην αρχή της οδού Δαιδάλου και είδε τρεις άνδρες να βγαίνουν από το αυτοκίνητο και σε λίγα λεπτά τους είδε να επιστρέφουν τρέχοντας.

  Ο ένας στις 05.25 το πρωί χτύπησε το κουδούνι του δημοσιογράφου που έμενε στο δεύτερο όροφο, στην οδό Δαιδάλου 21, μαζί με τη σύζυγό του και το μόλις τριών ετών παιδί τους και του είπαν, ότι χτυπούσε ο συναγερμός του αυτοκινήτου του, γι’αυτό και κατέβηκε μέσα στη νύχτα να δει τι είχε συμβεί.

 Καθώς όμως βγήκε από το ασανσέρ και άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας, οι δράστες τον περικύκλωσαν, τον γάζωσαν με τα δύο πιστόλια και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο. Η σύζυγός του Σωκράτη Γκιόλια βγήκε στο μπαλκόνι και είδε μπροστά στα μάτια τους όλο αυτό το φρικτό σκηνικό. Αμέσως έβγαλε μία κραυγή όπως ανέφεραν και οι γείτονες και στη συνέχεια πάτησε τον συναγερμό του σπιτιού, προκειμένου να κινητοποιηθούν οι αρχές γρηγορότερα.

Η σύζυγος του Σωκράτη Γκιόλια είναι στο δεύτερο μήνα κύησης του δεύτερού τους παιδιού και βρίσκεται στο διαμέρισμά της αυτή την ώρα, μαζί με στελέχη της Αντιτρομοκρατικής και από ψυχολόγους που προσπαθούν να την ηρεμήσουν για να καταθέσει εν συνεχεία όλα όσα είδε από το μπαλκόνι του σπιτιού της.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΟ NEWSIT

Η πολυκατοικία που έμενε ο Σωκράτης Γκιόλιας. ΦΩΤΟ NEWSIT

Η σκηνή του εγκλήματος. ΦΩΤΟ NEWSIT

Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο, ότι οι δράστες διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Honda Civic, το οποίο βρέθηκε καμένο γύρω στις 7 το πρωί στην οδό Ηλιουπόλεως σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιόμετρο από τον τόπο της δολοφονίας.
  
Το καμένο αυτοκίνητο ΦΩΤΟ NEWSIT

Το αυτοκίνητο αυτό εκλάπη από τον Αλιμο,το περασμένο Σάββατο 17/7/2010 και είχε δηλωθεί η κλοπή από τον ιδιοκτήτη του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Σημειώνεται ότι στο σπίτι ήταν η σύζυγός του, η οποία έχει υποστεί ισχυρο σοκ, μαζί με το ανήλικο παιδί τους. Μάλιστα την ώρα της εκτέλεσης του συζύγου της είχε βγεί στο μπαλκόνι να δει τι συμβαίνει.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Οι αστυνομικοί ψάχνουν λεπτομερώς τα ρεπορτάζ που δημοσίευσε ή ετοιμαζόταν να δημοσιεύσει.
Όπως υποστηρίζουν έμπειροι αστυνομικοί «το σχέδιο ήταν πολύ καλά οργανωμένο από επαγγελματίες δολοφόνους».

Οι καταθέσεις που θα δώσουν συνεργάτες, αλλά και συγγενείς του 37χρονου δημοσιογράφου ίσως φωτίσουν τη σκοτεινή και πρωτοφανή υπόθεση. Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας μπήκε και το καμένο όχημα  προκειμένου να βρεθούν  ίχνη DNA ή δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας που εκτελείται δημοσιογράφος. Στο παρελθόν από τον χώρο του Τύπου ειχαν δολοφονηθεί εκδότες.   

O Σωκράτης Γκιόλιας γεννήθηκε στη Γερμανία στις 13 Φεβρουαρίου 1973. Ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε ηλικία 19 ετών άρχισε να εργάζεται στην εκπομπή του Μ. Τριανταφυλλόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό New Channel. Το 2003 παντρεύτηκε τη σύζυγό του, Αδαμαντία, και το 2008 απέκτησαν τον γιο τους Ευθύμη, σήμερα δύο ετών.

O πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος, τόνισε στο NewsIt.gr ότι ”έβγαλαν από τη μέση ένα μαχητικό ρεπόρτερ, που ενοχλούσε με τα αποκαλυπτικά του ρεπορτάζ”. Ο κύριος Σόμπολος συμπλήρωσε ότι τέτοιου είδους χτυπήματα, δεν πτοούν και δεν σταματούν τη δημοσιογραφία…

Ακούστε εδώ τη δήλωση του Πάνου Σόμπολου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Ποιός ήταν ο Σωκράτης Γκιόλιας

Δολοφονήθηκε η δημοσιογραφία – Απερίφραστη καταδίκη από τα κόμματα


Ο άνθρωπος που έδωσε πνοή στο Διαδίκτυο – Θρήνος στον κόσμο του Ιντερνετ για την άναδρη δολοφονία του Σ.Γκιόλια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε