Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Επανέρχεται η αφρικανική σκόνη το Σάββατο

Επανέρχεται η αφρικανική σκόνη το Σάββατο

Οι νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια και η μεταφορά σκόνης από την Αφρική θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το Σάββατο. 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές ώρες στη Μακεδονία και τα ορεινά της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια οπού από το απόγευμα είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. από το μεσημέρι στα νοτιά νοτιοανατολικοί και στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Στη Θεσσαλία και στα ορεινά της κεντρικής στερεάς τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές. στα βορειοτέρα πιθανότητα βροχής τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. το βραδυ στα νοτιά νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές. Τοπικές καταιγίδες από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή

Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χωρά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική- ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οπού πιθανώς να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. 

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νοτιά 6 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε