Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Επανέρχεται η σκόνη στον ουρανό της χώρας

Επανέρχεται η σκόνη στον ουρανό της χώρας

Η σκόνη που κάλυψε τον ουρανό της Αθήνας και τα δυτικά της χώρας επανέρχεται και την Τετάρτη.

Επιδείνωση του καιρού στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με βροχές, καταιγίδες στα βορειοδυτικά και χιόνια κυρίως στη δυτική Μακεδονία. και οι ευνοϊκές συνθήκες για μεταφορά σκόνης θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Τετάρτη.

Στη Μακεδονία και Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και με τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές η χιονόνερο και στα ορεινά χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά θαλάσσια 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία έως 4 βαθμούς. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με βροχές και στα ορεινά χιόνια. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο και την Ηπειρο βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Από το βράδυ θα στέφουν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς. Στην Ηπειρο θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές. Στα ορεινά της Θεσσαλίας χιόνια . Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία έως 10 βαθμούς. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς. Στα βόρεια από 4 έως 10 βαθμούς. 

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν  βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου. 

Πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Παραμένουν τα προβλήματα που προκάλεσε η χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι αναγκαίες για τα οχήματα που κινούνται προς το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ημαθίας και προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Σελίου, των 3-5 Πηγαδιών και του Καϊμακτσαλάν.

Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται, επίσης, με αλυσίδες σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας, στο επαρχιακό δίκτυο στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, στο δρόμο από Καστοριά προς Ιωάννινα, μέσω Νεστορίου, καθώς και σε τμήματα του ορεινού επαρχιακού δικτύου των Γρεβενών και της Καρδίτσας. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε