Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Επεισόδια και προσαγωγές στα Εξάρχεια

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Σε 15 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία λόγω των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Πεδίο μάχης για τουλάχιστον τρεις ώρες τα Εξάρχεια. Φωτιές σε κάδους, οδοφράγματα, πετροπόλεμος και μολότωφ συνθέτουν το σκηνικό.

Συνελήφθη και μία 16χρονη που, σύμφωνα με την αστυνομία, πετούσε πέτρες εναντίον των ΜΑΤ.

Τα επεισόδια ξέσπασαν περίπου στις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής στο πάρκο Ναυαρίνου. Ακολούθησαν οδομαχίες στην Τζαβέλα, στη Σόλωνος και στη Ζωοδόχου Πηγής. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, τα πνεύματα ηρέμησαν. 

Σκηνικό από τη Ζωοδόχου Πηγής - ΦΩΤΟ NEWSIT

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα περίπου 300 ατόμων αποσπάστηκε από την πορεία που πραγματοποίησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οργανώσις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αντιδρώντας στην προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Αρχικά σημειώθηκαν επεισόδια στα Προπύλαια και ακολούθως μεταφέρθηκαν στα Εξάρχεια. 

Φωτιές σε κάδους - ΦΩΤΟ NEWSIT

Εκεί, έβαλαν φωτιές σε κάδους και έστησαν οδοφράγματα στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και μέσα στο πάρκο Ναυαρίνου. 

Οδοφράγματα και φωτιές - ΦΩΤΟ NEWSIT

Η Αστυνομία περικύκλωσε στους αντεξουσιαστές μέσα στο πάρκο και προχώρησε σε προσαγωγές.

Προσαγωγές από την Αστυνομία - ΦΩΤΟ NEWSIT

Λίγο αργότερα, ομάδα περίπου 150 ατόμων συγκρούστηκε με άνδρες των ΜΑΤ στην οδό Τζαβέλα. Με επιχείρηση της Αστυνομίας οι αντεξουσιαστές απομακρύνθηκαν αλλά δε διαλύθηκαν. Οδοφράγματα στήθηκαν και στη Σόλωνος.

Άνδρες της Πυροσβεστικής προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές - ΦΩΤΟ NEWSIT

Με επιχείρηση της Αστυνομίας, οι αντεξουσιαστές απομακρύνθηκαν από τη Σόλωνος και ξεκίνησε η κατάσβεση στους κάδους που είχαν πάρει φωτιά. Λίγο αργότερα όμως, η οδός ξαναέκλεισε, καθώς οι αναρχικοί που είχαν υποχωρήσει στη Ζωοδόχου Πηγής, πετούσαν πέτρες στους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη συμβολή με τη Σόλωνος.

Κάδοι καίγονται στη Σόλωνος - ΦΩΤΟ NEWSIT

Οδοφράγματα επί της οδού Σόλωνος - ΦΩΤΟ NEWSIT

Νωρίτερα, μικρής έντασης επεισόδια σημεώθηκαν και στην πορεία διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από τα Προπύλαια προς τη Βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη λεωφόρο της Βασιλίσσης Σοφίας. Συμμετείχαν το δίκτυο συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. , πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητές από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Στα γραφεία της Ε.Ε. οι διαδηλωτές - ΦΩΤΟ NEWSIT

Όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στην είσοδο των γραφείων της Ε.Ε., τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών. 

ΦΩΤΟ NEWSIT

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε