Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νέα ένταση και επεισόδια στα Εξάρχεια: “Βροχή” από μολότοφ και χημικά – Κάηκε αμάξι

Νέα ένταση και επεισόδια στα Εξάρχεια: “Βροχή” από μολότοφ και χημικά – Κάηκε αμάξι

– Αναστάτωση και πάλι στο κέντρο της Αθήνας
– Νέα επεισόδια κατά τη διάρκεια πορείας για την Ηριάννα
– Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ εναντίων ανδρών των ΜΑΤ που απάντησαν με χημικά – Μεγάλη αστυνομική δύναμη στο σημείο
– Στην οδό Τοσίτσα έβαλαν φωτιά σε αμάξι

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, λίγο μετά την συγκέντρωση και πορεία σε ένδειξη αλληλεγγύης στην 29χρονη Ηριάννα της οποίας απορρίφθηκε χτες η αίτηση για αναστολή της ποινής της, από το πενταμελές Εφετείο. Γύρω στις 22.00  δύο ομάδες κουκουλοφόρων εξαπέλυσαν ταυτόχρονη επίθεση στην διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, με βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Λίγο αργότερα, μία μολότοφ έπεσε πάνω σε ένα παρκαρισμένο αμάξι στην οδό Κωλέττη με αποτέλεσμα εκείνο να γίνει αμέσως παρανάλωμα του πυρός. Οι δρόμοι γύρω από την περιοχή έκλεισαν για λίγο ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ περιπολούσαν την περιοχή.

Νωρίτερα, πορεία αλληλεγγύης για την Ηριάννα Β.Λ. και τον Περικλή Μ. πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας» οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του εφετείου να απορρίψει την αίτηση αναστολής της 29χρονης Ηριάννας και του 33χρονου Περικλή.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα. «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να απελευθερωθούν η Ηριάννα και ο Περικλής. Ο αγώνας ενός μαχητικού και ανυποχώρητου κινήματος αλληλεγγύης στα θύματα της κρατικής και δικαστικής σκευωρίας μπορεί να ανατρέψει το καθεστώς αυταρχισμού, ασφυξίας και ανελευθερίας! Η νεολαία θα ζήσει ελεύθερη!», ανέφεραν στο από κοινού κάλεσμά τους οι οργανώσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε