Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Έπεσαν… μπουνιές στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ – Έδειραν τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών!

Ο «πόλεμος» ανάμεσα στους εργαζόμενους στους δήμους, την κυβέρνηση και τους δημάρχους φαίνεται πως μόλις… άρχισε! Πρώτο… θύμα ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Η συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΚΕ στο κέντρο της Αθήνας μύριζε… μπαρούτι. Και η «φωτιά» δεν άργησε να ξεσπάσει! Οι συγκεντρωμένοι της ΠΟΕ ΟΤΑ έκαναν… ντου στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ και έφτασαν ως τον τρίτο όροφο, εκεί που επρόκειτο να συνεδριάσει το Δ.Σ. της Επιτροπής. Αλλά τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο άσχημα στη συνέχεια.

Όταν ο Σίμος Δανιηλίδης, ο πρώτος δήμαρχος που έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας των δήμων, ζήτησε από τους εργαζόμενους να βγουν από την αίθουσα, τα πνεύματα οξύνθηκαν. “Έπεσαν” μπουνιές, του πέταξαν μπουκάλια και αναγκάστηκε να αποχωρήσει συνοδευόμενος από την αίθουσα!
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, έπιασε τη... σκούπα



Οι δηλώσεις Κουκουλόπουλου με τις οποίες ο υφυπουργός Εσωτερικών άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα επιστρατεύσει ιδιώτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και η απειλή μη πληρωμής των εργαζομένων στην καθαριότητα στους δήμους, ήρθαν να δυναμιτίσουν το ήδη τεταμένο κλίμα!

“Οι πρωινές δηλώσεις της κυβέρνησης ότι θα εκχωρήσει την καθαριότητα σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και θα απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους έχουν προκαλέσει οργή και αγανάκτιση. Ό,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση, δε θα μας κάμψει. Δε θα κάνουμε πίσω”, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, που καταδίκασε την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών.




Δήμαρχοι προπηλακίστηκαν, με τους εργαζόμενους να φωνάζουν πως «δεν έχουμε να φάμε κι εσείς μας τα παίρνετε όλα!».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βάζουν ιδιώτες να μαζέψουν τα σκουπίδια και απειλούν με απολύσεις

Άλλη μια μέρα αποκλεισμένο το κέντρο – Ποιές συγκεντρώσεις είναι σε εξέλιξη

Στο “γύψο” η χώρα από σήμερα και 10 ημέρες – ‘Ολες οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε