Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Επέστρεψε το ελληνικό C-130 απ’ την κόλαση της Λιβύης – Φωτορεπορτάζ

To C-130 έφτασε στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος. ΦΩΤΟ REUTERS

10 ώρες κράτησε η επικίνδυνη αποστολή. Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ κάλυπταν το ελληνικό αεροσκάφος. Μετέφερε Έλληνες πολίτες και 3 Ολλανδούς πιλότους

Στην κόλαση της Λιβύης πήγε τη νύχτα ελληνικό C-130 για να παραλάβει τους τρεις Ολλανδούς πιλότους του ελικοπτέρου που είχαν συλληφθεί στις 27 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια απεγκλωβισμού πολιτών από τη Σύρτη.

Η αποστολή ζητήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών στην Πολεμική Αεροπορία, η οποία σχεδίασε με κάθε λεπτομέρεια την είσοδο του C-130 στην καυτή ζώνη της Λιβυκής πρωτεύουσας. Το μεταγωγικό αεροσκάφος με αριθμό 743 απογειώθηκε περίπου στις 19:30 το βράδυ από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό την Τρίπολη, όπου αναμενόταν να προσγειωθεί λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Ένας από τους ολλανδούς πεζοναύτες στο αεροδρόμιο Ελ.Βενζιέλος. ΦΩΤΟ REUTERS

Οι τρεις πεζοναύτες έφτασαν στην Αθήνα. ΦΩΤΟ REUTERS

Παράλληλα, από την Ιταλία είχαν απογειωθεί δυο κατασκοπευτικά αεροσκάφη AWACS για να υποστηρίξουν την επιχείρηση και να παρακολουθούν την εξέλιξή της.

reuters


Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και λίγα λεπτά μετά τις έξι τα ξημερώματα το ελληνικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος Οι Ολλανδοί πεζοναύτες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, παρελήφθησαν από αντιπροσωπεία του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία θα αναλάβει τη διαδικασία επαναπατρισμού τους, δήλωσε πηγή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

reuters

Στη Λιβύη, οι μάχες και οι βομβαρδισμοί μαίνονται, με την πετρελαϊκή πόλη του Ρας Λανούφ να έχει περάσει πλέον στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων. Το καθεστώς Καντάφι, δια του Σαϊντ αλ Ισλάμ επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και προανήγγειλε επίθεση ευρείας κλίμακας κατά των ανταρτών. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Διαβάστε περισσότερα στο OnAlert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε