Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Επί 11 χρόνια προσπαθούσαν να διώξουν επίορκη υπάλληλο!

Επί 11 χρόνια προσπαθούσαν να διώξουν επίορκη υπάλληλο!

Ναι, αυτή είναι μια (κραυγαλέα) περίπτωση που το κράτος φταίει. Που δε λειτουργεί και αφήνει ατιμώρητους ανθρώπους που παραβαίνουν το νόμο. Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό και ελληνικό: επίορκος υπάλληλος του ΙΚΑ έμεινε επί 11 χρόνια στη θέση του…

Την υπόθεση αποκάλυψε ο ίδιος ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπύροπουλος, γράφει το Έθνος. Είναι η (εξοργιστική) υπόθεση μιας υπαλλήλου του Ιδρύματος, που επί 11 χρόνια ζημίωνε το Ίδρυμα, αλλά κανείς δε μπορούσε να την απομακρύνει από τη θέση της!

Όλα ξεκινούν το 2001. Η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν προϊσταμένη σε Τμήμα Εσόδων σε υποκατάστημα της Αττικής. Τι έκανε; Έδωσε δύο ασφαλιστικές βεβαιώσεις χωρίς να έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές προς το Ταμείο.

Δημοσίευμα του Έθνους αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση του ΙΚΑ, η οφειλή ήταν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά η υπάλληλος έδωσε κανονικά τις ασφαλιστικές βεβαιώσεις. Η παρατυπία αποκαλύφθηκε. Το θέμα έφτασε ως το Πειθαρχικό. Αλλά ως εκεί!

Η υπάλληλος άσκησε ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία και έχασε, υποστηρίζει η διοίκηση του ΙΚΑ. Τελικά, το ΙΚΑ κατάφερε να απομακρύνει την υπάλληλο μετά από 11 χρόνια!

«Για τη συγκεκριμένη υπόθεση κάναμε το καθήκον μας. Προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθεί τελικά δικαιοσύνη», σημειώνει με δηλώσεις του στο Έθνος ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Μάλιστα στέλνει μήνυμα πως «δεν υπάρχει περίπτωση οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά από όπου και αν προέρχεται να μην εξιχνιαστεί».

Σημειώνεται πως αυτήν τη στιγμή στο ΙΚΑ περνούν από «κόσκινο» όλες οι συντάξεις, για να διαπιστωθεί κατά πόσο χορηγούνται σε ασφαλισμένους-φαντάσματα και σε αναπήρους-μαϊμού. Ενδεικτικό των διαστάσεων που έχει πάρει το θέμα είναι πως αυτήν τη στιγμή αγνοούνται πάνω από 11.000 άτομα, των οποίων έχει ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης.
Παράλληλα εντατικοί έλεγχοι γίνονται και σε περιοχές που εντοπίζονται υψηλά ποσοστά αναπηρικών συντάξεων.
Για παράδειγμα, το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων σε νομούς της Κρήτης φτάνει το 20% και στόχος είναι να διαπιστωθεί αν αυτές καταβάλλονται σε υγιείς ασφαλισμένους.
Στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκονται και συγκεκριμένοι υπάλληλοι. Μία πρόσφατη υπόθεση που ήρθε στο φως αφορούσε τη χορήγηση πλαστών αναρρωτικών αδειών από υπαλλήλους του Ταμείου στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός Δημοσίου οι “κοπανατζήδες” υπάλληλοι και όσοι έχουν “μαϊμού” πτυχία και προσόντα

Πάτρα: Το ΙΚΑ ” σέρνει” στα δικαστήρια 70χρονη ασφαλισμένη για… 142 ευρώ!

10χρόνια… με τη σύνταξη του πεθαμένου – Απίστευτες απάτες με τις συντάξεις

Μαύρη τρύπα 777 εκατομμύρια ευρώ στο ΙΚΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε