Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Έπιασαν δύο εμπρηστές για τη φωτιά στο Άνω Σούλι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Συνελήφθησαν δύο άτομα για εμπρησμό.
– Μάχη με τις φλόγες δίνουν και σήμερα οι πυροσβέστες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ένας 27χρονος Αλβανός, οδηγός φορτηγού και ο 37χρονος Ελληνας συνοδός του συνελήφθησαν από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις 14:12 στο Ανω Σούλι Γραμματικού, ενώ ήταν σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στο Μικροχώρι.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ο Αλβανός πέταξε αναμμένο τσιγάρο από το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά ξερά χόρτα, παρά τις προειδοποιήσεις της Πυροσβεστικής για μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς και τις εκκλήσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο 27χρονος κατηγορείται για εμπρησμό δασικής έκτασης από αμέλεια και ο 37χρονος Ελληνας κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία και ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, επειδή προσπάθησε να καλύψει το συνάδελφό του. Και οι δύο θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία.

Πάλεψαν με τις φλόγες σε Μεσσηνία, Αρκαδία, Μέγαρα, Σαλαμίνα και Λευκάδα

Στις 20:10 ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Δράγανο Λευκάδας. 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και δύο αεροπλάνα έσπευσαν στο σημείο. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Στα Αμπελάκια Σαλαμίνας εκδηλώθηκε πυρκαγιά λίγο μετά τις 16.00, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες άρπαξαν ξερά χόρτα. Στο σημείο βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ κάνουν ρίψεις ένα ελικόπτερο και 3 αεροπλάνα.
Η φωτιά τέθηκε λίγο μετά τις 17:30 υπό έλεγχο.

Στα Μέγαρα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 15:40 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Καντήλι. Στη μάχη με τις φλόγες, έχουν πέσει 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος της πυροσβεστικής. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, οι φλόγες αποτέφρωσαν στρέμματα δάσους στην Πελοπόννησο. Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις 17:45 η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Άγιο Γεώργιο Κυνουρίας, στην Αρκαδία. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα και δύο αεροπλάνα.

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε νωρίτερα, πυρκαγιά σε δύσβατη δασική περιοχή, στο Μανιάκι Γαργαλιάνων, στη θέση Τουλούπα Χάνι. Στο μέτωπο της φωτιάς έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ έκαναν ρίψεις και 4 αεροσκάφη. Μία ώρα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς η πυροσβεστική κατάφερε να τη θέσει υπό μερικό έλεγχο. Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να βρίσκονται στο σημείο, για να αντιμετωπιστούν τυχόν αναζωπυρώσεις…

Χθες είχαμε δύο μεγάλες φωτιές στη Λακωνία. Εν τω μεταξύ υπό ύφεση βρίσκονται όλα τα πύρινα μέτωπα στην Αττική.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε