Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας. Το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα ειναι οι ισχυροί άνεμοι.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ. Ειδικότερα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, κατά τις νυχτερινές ώρες αναμένονται πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.
 
Τη Δευτέρα, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις και
καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της δυτικής και βόρειας χώρας.
Την Τρίτη, οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα, το Ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στα Δωδεκάνησα.
Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Τετάρτη, μετά από μια πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα Δυτικά.

Προσοχή και στη στεριά από κλαδιά που θα κοπούν από δέντρα, πινακίδες που θα φύγουν και γλάστρες που θα πέσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Οπως προέβλεψε για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός την Κυριακή οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 και τα 9 μποφόρ ενώ το βράδυ θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά, καταιγίδες στις παραθάλασσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Πιο αναλυτικά:

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

Περιμένουμε στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, βροχές και μπόρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει άστατος καιρός με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι δυτικοί – βορειοδυτικοί θα φτάσουν τα 7 μποφόρ από το βράδυ όμως θα πέσουν στα 5 με 6 μποφόρ και σιγά – σιγά θα εξασθενήσουν.

ΑΤΤΙΚΗ
Θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, με τον υδράργυρο από 8 εως 18 βαθμούς κελσίου και ανέμους ασθενείς 3 με 4 μποφόρ αλλά τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες βροχές.

Ακούστε την πρόγνωση της Κυριακής:



Ισχυρή κακοκαιρία περιμένουμε σε όλη τη χώρα ουσιαστικά τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα.

ΔΕΥΤΕΡΑ
Αστατος θα είναι ο καιρός με αρκετές συννεφιές αλλά και ήλιο κατά διαστήματα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Σποραδικές συννεφιές περιμένουμε το πρωί κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από τη νύχτα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα βουνά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινομενα θα είναι κατά τόπους έντονα το απόγευμα της Δευτέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια, βόρειοι – βορειονατολικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι – νοτιονατολικοί 4 με 6 μποφόρ αλλά σιγά – σιγά στο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 εως 11 βαθμούς, στα κενρικά από 1εναν εως 17 βαθμούς και στα νησιά από 10 εώς 18 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις με βροχές αλλά και αρκετά διαστήματα με ήλιο, νοτιάδες που θα φτάσουν τα 4 με 5 μποφορ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση για τη Δευτέρα:

ΤΡΙΤΗ
Περιμένουμε εκτεταμένη κακαιρία σε όλη τη χώρα και κυρίως στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά με βροχές και καταιγίδες και χιόνια ακόμη και στις νοτιότερες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Στα δυτικά, δηλαδή στο Ιόνιο, στην Ηπειρο, στην Αιταιλωακαρνανία, στη δυτική Πελοπόννησο τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 και στο Ιόνιο ακόμα στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί από -2 εως 11 βαθμούς στα βόρεια, θα φτάσει τους 16 βαθμους στα κεντρικά και τους 18 βαθμούς στα νησιά. (Διαβάστε αναλυτικά που θα είναι έντονα τα φαινόμενα).

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε άστατο καιρο με αρκετή συννεφιά αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 εώς 16 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση για την Τρίτη:

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Tι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Δείτε τι καιρό θα κάνει σε 300 πόλεις σε όλη την Ελλάδα!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε