Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Επιδημία ”λουκέτων” στα κινέζικα μαγαζιά

Η ελληνική κρίση ”γονατίζει” τον ”κόκκινο δράκο” αφού πλέον τα κινέζικα καταστήματα κλείνουν με ταχύτερους ρυθμούς,από όταν άνοιγαν, και ήδη πολλοί μετανάστες επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Λίγους μήνες νωρίτερα,δεν υπήρχε όχι χωριό αλλά ούτε οικισμός στη χώρα μας χωρίς κινέζικο κατάστημα.Ούτε λίγο ούτε πολύ ξεπερνούσαν τα 1200 ,λες και η χώρα μας ήταν το επιχειρηματικό τους Ελ Ντοράντο.
 
Οι έλληνες καταναλωτές στην αρχή διστακτικά και στη συνέχεια μαζικά τα επισκέπτονταν,λόγω ιδίως των χαμηλών τους τιμών.
Όμως η κρίση τα άλλαξε όλα,αφού σήμανε απότομη στροφή σε αγορές ειδών πρώτης ανάγκης, αφήνοντας στην άκρη ρούχα και παπούτσια που βρίσκαμε στα κινέζικα.
 
Για αυτό, λέει στην «Καθημερινή» ο αρχισυντάκτης της κινεζικής εφημερίδας China Greece Times, κ. Peng Wang, οι Κινέζοι επιχειρηματίες είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται κατά 30% έως 50%.
Από τα 250 κινεζικά καταστήματα που λειτουργούσαν γύρω από την Ομόνοια έκλεισε ήδη το 10%,και υπολογίζεται ότι το ποσοστό αυτό θα διπλασιαστεί.
«Κάποτε το στοκ τελείωνε σε έναν μήνα, τώρα χρειάζονται έξι» λέει χαρακτηριστικά ο κινέζος δημοσιογράφος.
 
Στη χώρα μας ζούσαν μέχρι πέρσυ πάνω από 20.000 Κινέζοι. Από αυτούς τέσσερις χιλιάδες γύρισαν ήδη στην Κίνα και όλα δείχνουν ότι το κύμα επιστροφής θα φουντώσει στα μέσα του 2011.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε