Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Επιδοτείται η κατανάλωση γάλακτος στα σχολεία όλης της χώρας

Επιδοτείται η κατανάλωση γάλακτος στα σχολεία όλης της χώρας

Το κοινοτικό μέτρο επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος σε όλα τα σχολεία της χώρας (νηπιαγωγεία, δημοτικά και λύκεια) ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλοι οι μαθητές, όλων των σχολείων της χώρας.

Το μέτρο αφορά σε επιδότηση του γάλακτος που καταναλώνεται από μαθητές στα σχολεία με περίπου 0,18 € ανά λίτρο. Το 100% του επιδοτούμενου ποσού είναι κοινοτική ενίσχυση.

Μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και να εγκριθούν για υλοποίηση, φορείς όπως μία σχολική μονάδα ή μια σχολική επιτροπή, ή οι προμηθευτές των προϊόντων (στους οποίους περιλαμβάνεται και το κυλικείο) ή και μια οργάνωση, η οποία θα συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό (πχ ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) και θα λειτουργεί για λογαριασμό ενός ή περισσοτέρων σχολικών μονάδων ή εκπαιδευτικών αρχών.

Η εν λόγω επιδότηση μπορεί να συνδυαστεί με πιθανούς άλλους πόρους φορέων (όπως πχ Δήμοι, ΜΚΟ, εθελοντικές οργανώσεις κτλ.) προκειμένου το γάλα να διατίθεται σε ακόμη χαμηλότερη τιμή έως και δωρεάν στους μαθητές.

Σε σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ με εκπροσώπους των παραγωγικών, μεταποιητικών και εμπορικών φορέων (κυλικεία) του γάλακτος, ζητήθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης να συμβάλουν σε αυτόν το σκοπό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη συντομα θα εφαρμοστεί και η διανομή δωρεάν φρούτων και λαχανικών σε σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δωρεάν γάλα και φρούτα στα σχολείο από τον Φεβρουάριο

”Λούζονται” με γάλα σε δημόσιους χώρους-Video

Δεν αλλάζει η διάρκεια του φρέσκου γάλακτος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε