Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επιδοτήσεις 10.000 ευρώ σε 7.000 νέους για δικές τους επιχειρήσεις

Επιδοτήσεις 10.000 ευρώ σε 7.000 νέους για δικές τους επιχειρήσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.11.2012 | 17:51

Καινούργιες δυνατότητες σε νέους για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας δίνονται με τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον υπουργό Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση.

Με τα προγράμματα αυτά, δίνεται η δυνατότητα σε χιλιάδες νέους να απασχοληθούν σε θέσεις μαθητείας για τέσσερις ή πέντε μήνες, ενώ 7.000 νέοι θα επιδοτηθούν με 10.000 ευρώ ο καθένας, προκειμένου να ανοίξουν δική τους επιχείρηση.

Για τους νέους που θα ενταχθούν στα προγράμματα μαθητείας, θα προβλέπεται αμοιβή 400 ευρώ για 40ωρη εβδομαδιαία εργασία και ασφάλιση για τον κλάδο υγείας, αλλά όχι για σύνταξη.

Τα βασικά σημεία των προγραμμάτων δόθηκαν στους κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους, το αργότερο έως τη Δευτέρα, ώστε να νομοθετηθούν το συντομότερο δυνατό.

Θετικά αντιμετώπισαν τις προτάσεις του Υπουργείου οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε η ΓΣΕΕ. "Η συνέχιση του κοινωνικού διαλόγου αποτελεί καθ' αυτή ένα θετικό γεγονός", τόνισε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης. Ο κ. Βρούτσης, αναγνώρισε ότι υπάρχουν μεταξύ των εταίρων διαφορετικές απόψεις αλλά και πολλά σημεία σύγκλισης.Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο