Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Επιδοτήσεις για φοιτητές που μετακομίζουν λόγω… «Αθηνάς»

Επιδοτήσεις για φοιτητές που μετακομίζουν λόγω… «Αθηνάς»

Οι συγχωνεύσεις ή το κλείσιμο τμημάτων που προβλέπει το νομοσχέδιο «Αθηνά» που φέρνει ριζικές αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη αναγκάζουν χιλιάδες φοιτητές να μετακομίσουν αναγκαστικά.

Στην εποχή της κρίσης όμως, μια μετακόμιση αποτελεί… πολυτέλεια για πολλές οικογένειες. Η εκτίμηση είναι ότι περίπου 15.000 με 20.000 φοιτητές θα πρέπει να αλλάξουν πόλη γιατί πια η σχολή τους… μετακομίζει αλλού.

Ο υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει μέριμνα από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Θα υπάρξει μέριμνα επιδοτήσεων για μην υπάρξει επιβάρυνση στην ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία, θα μειωθούν κατά 94 τα τμήματα στο φετινό μηχανογραφικό των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Πέρυσι ήταν 480 και τώρα θα είναι 386.

Στην Αθήνα θα λειτουργεί ένα ομοσπονδιακού τύπου πανεπιστήμιο, κατά τα πρότυπα της Βρετανίας και Γαλλίας, με την επωνυμία «Αδαμάντιος Κοραής» στο οποίο εντάσσονται το Γεωπονικό, το Οικονομικό, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Χαροκόπειο.

Οι πόλεις που δεν θα έχουν κανένα τμήμα ή σχολή είναι 12.

Πρόκειται για την Ιεράπετρα, τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, το Αίγιο, την Αμαλιάδα, τη Λευκάδα, το Αργοστόλι, τη Ναύπακτο, τη Λειβαδιά, τα Μουδανιά, τη Βέροια, την Έδεσσα και τη Νάουσα.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 24 ΚΑΙ ΤΑ 94 ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η «Αθηνά» ψαλιδίζει τους εισακτέους στα ΤΕΙ – Έως και 4% λιγότεροι φέτος – Ποιες σχολές δεν επηρεάζονται

Τα 94 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ που θέλει να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Σχέδιο “Αθηνά” – Όλες οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν για ΑΕΙ και ΤΕΙ – Μειώνονται τα τμήματα στο μηχανογραφικό – Λουκέτο σε 12 τμήματα ή σχολές

Ένα ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο και κατάργηση 150 τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε