Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Επιφυλάξεις για το κείμενο της διαβούλευσης απο τη Σύνοδο των Πρυτάνεων

Για σοβαρά θέματα “συνταγματικότητας σε προτεινόμενες θέσεις” κάνει λόγο στο ψήφισμά της η Σύνοδος των Πρυτάνεων- Δείτε όλο το κείμενο της διαβούλευσης- Ολες οι αλλαγές

Με ιδιαίτερη επιφύλαξη αντιμετωπίζει η Σύνοδος των Πρυτάνων το προς διαβούλευση κείμενο για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όπως προκύπτει απο το ψήφισμα που εκδόθηκε και στο οποίο γίνεται λόγος για “σοβαρά θέματα συνταγματικότητας σε προτεινόμενες θέσεις” που εγείρονται.

Μία πραγματική βάση συζήτησης για τη Σύνοδο θα ήταν η πλήρης κατοχύρωση της αυτοδιοίκησης των πανεπιστημίων και η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα τους. Η επιδίωξη μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας στην οργάνωση και λειτουργία των πανεπιστημίων επιτυγχάνεται με όρους δημοκρατίας και ακαδημαϊκών αρχών, σημειώνειται στο ψήφισμα.

Η Σύνοδος, σημειώνεται, γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, όπως τα εντεινόμενα οικονομικά προβλήματα των ιδρυμάτων, οι χρόνιες ελλείψεις σε ακαδημαϊκό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, καθώς και σε υποδομές, η έλλειψη σταθερής και αξιόπιστης πολιτικής υποστήριξης της έρευνας.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ακόμα ότι η Σύνοδος αποκρούει φαινόμενα συκοφάντησης του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου που κλιμακώνονται καθημερινά και διαμορφώνουν συνθήκες απαξίωσής του.

Λαμβάνοντας υπόψη τα θετικά σημεία της μεταρρύθμισης που προκύπτουν από τις μέχρι σήμερα προτάσεις, η Σύνοδος δεσμεύεται να επεξεργαστεί για να καταθέσει στο προσεχές διάστημα ολοκληρωμένη πρόταση που θα αφορά την ανασυγκρότηση του πανεπιστημίου με γνώμονα το συμφέρον της Παιδείας και της ελληνικής κοινωνίας, τονίζεται ακόμα στο ψήφισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Εν μέσω αντιδράσεων η Διαμαντοπούλου στη Σύνοδο των Πρυτάνεων – ‘Ολο το κείμενο της διαβούλευσης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε