Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επικίνδυνα μανιτάρια- Δόθηκε εντολή να αποσυρθούν

Επικίνδυνα μανιτάρια- Δόθηκε εντολή να αποσυρθούν
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.01.2012 | 10:17
Πρώτη δημοσίευση: 23.01.2012 | 10:17

Πρόκειται για παρτίδα μανιταριών που πωλείται σε γνωστή αλυσίδα super market και στην οποία δεν έγινε η κατάλληλη διαδικασία ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης επικίνδυνων μικροοργανισμών. Όσοι έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα μανιτάρια θα πρέπει να μην τα καταναλώσουν.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ το πρόβλημα εντοπίστηκε σε μανιτάρια με ονομασία πώλησης «Μανιτάρια 1. διαλογής ολόκληρα, συσκευασίας 400g», εμπορική επωνυμία «FRESHONA» και ημερομηνία λήξης 31.12.2014, τα οποία διακινούνται μέσω της εταιρείας «LIDL Hellas», ενώ ως παραγωγός εμφανίζεται πολωνική επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, η γερμανική επιχείρηση «LIDL», στο πλαίσιο των αυτοελέγχων της, εντόπισε το πρόβλημα στην γραμμή παραγωγής του προϊόντος.

Για το λόγο αυτό και ενημέρωσε, ως όφειλε, για το περιστατικό τις αρμόδιες αρχές, ενώ παράλληλα προέβη σε ανάκληση / απόσυρση του προϊόντος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος από την επιχείρηση «LIDL Hellas», καθώς και προληπτική ανάκληση / απόσυρση των συνολικών παρτίδων της εμπορικής επωνυμίας «FRESHONA Μανιτάρια 1. διαλογής ολόκληρα, συσκευασίας 400g», ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο