Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Επικουρικές: Κλαίνε για τις μειώσεις οι συνταξιούχοι έξω από τις τράπεζες! [pics, vid]

Επικουρικές: Κλαίνε για τις μειώσεις οι συνταξιούχοι έξω από τις τράπεζες! [pics, vid]

Μια πολύ δύσκολη μέρα ξημέρωσε για τους συνταξιούχους αφού πήγαν να πάρουν τις επικουρικές τους συντάξεις και αυτό που αντίκρυσαν ήταν μόνο για κλάματα! Μειώσεις, στις μειώσεις και ψίχουλα για επικουρικές.

Ώρα 6:10 το πρωί. Συνταξιούχοι αρχίζουν να συγκεντρώνονται έξω από ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Καλλιθέα. 24 ώρες νωρίτερα στην διαμαρτυρία τους για τις περικοπές των συντάξεών τους ήρθαν αντιμέτωποι με χημικά από τους αστυνομικούς στην συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού.

Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι οι οποίοι για να περάσει η ώρα συζητούν με απορία για τα χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ.

“Εκει ήμουν. Όλοι οι συνταξιούχοι επρεπε να είναι στο Σύνταγμα. Μας ψέκασαν έχουμε συνηθίσει να μας ψεκάζουν τόσα χρόνια”, λένε χαρακτηριστικα στο newsit.gr.

“Θα μπούμε μέσα να δούμε που μας έχουν φτάσει τη σύνταξη. Εμένα μου εχουν κόψει 600 ευρώ τα τελευταία χρόνια”, αναφέρει ένας ηλικιωμένος με αρκετή αγανάκτηση και σκυμμένο το κεφάλι.

“Από το επικουρικό από 300 παίρνω 90 ευρώ. Και πιστεύω θα μου κόψουν κι άλλο. Αυτές είναι οι συντάξεις που θα μας έδιναν”, διερωτάται συνταξιούχος που στέκεται έξω απο την Τράπεζα απο τις 6 το πρωί.”Περιμενουμε να δούμε πόσο θα μας κόψουν σημερα”, λεει άλλος συνταξιούχος στο newsit.gr.

“Έπαιρνα 410 ευρώ τώρα παίρνω 240. Περιμένω να μου τα κόψουν τώρα και αυτά να τελειώνουμε”, αναφέρει συνταξιούχος ο οποίος έχει στηθεί στην ουρά έξω απο το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Καλλιθέα. “Συνέχεια μας κόβουν την επικουρική σχεδόν την έχουν τελειώσει”, προσθέτει συνταξιούχος.

Κακά…μαντάτα μετά την αναμονή

Μετά απο περίπου μιαμιση ώρα αναμονής οι πρώτοι συνταξιούχοι μπήκαν στην Εθνική Τράπεζα της Καλλιθέας για να διαπιστώσουν τι έχει γίνει με την επικουρική τους. “Μου την έκοψαν την επικουρική πήρα μόλις 81 ευρω. Σύνολο μου έχουν κόψει 340 ευρώ”, μας είπε ένας απο τους πρώτους συνταξιούχους που βγήκαν από το υποκατάστημα της τράπεζας. “Η επικουρική μου σύνταξη ήταν 400 ευρώ και τώρα είναι 100 ευρω”, υποστηρίζει άλλος συνταξιούχος.

Οι περισσότεροι δυσαρεστημένοι με τα άσχημα νέα που έλαβαν απο τον τραπεζικό τους λογαριασμό. “Μου έχουν κόψει συνολικά 300 ευρώ”, τονιζει συνταξιούχος με αρκετό εκνευρισμό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε