Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Επικυρώθηκαν οι κρίσεις μέσα σε κλίμα βαθύτατης πολιτικής κρίσης

Επικυρώθηκαν οι κρίσεις μέσα σε κλίμα βαθύτατης πολιτικής κρίσης

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κρίσεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων με τις πολιτικές εξελίξεις να είναι εκρηκτικές.

Μπορεί οι κρίσεις Αρχηγών να συζητιόταν πολλές εβδομάδες και το κλίμα που είχε διαμορφωθεί από τη προηγούμενη εβδομάδα να έδειχνε ότι πάμε για αλλαγές,ωστόσο μετά από τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε η χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος είχε δημιουργήσει τη βεβαιότητα ότι οι αλλαγές πάλι θα αναβληθούν.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στην οποία έγινε δεκτή η εισήγηση για την αποστρατεία και των τεσσάρων Αρχηγών ΓΕΕΘΑ,ΓΕΣ,ΓΕΝ και ΓΕΑ.

Αποστρατεύονται άπαντες οι Αρχηγοί και τη θέση τους καταλαμβάνουν οι:

•Μιχάλης Κωσταράκος ,νυν διοικητής Γ΄ΣΣ. Νέος Α/ΓΕΕΘΑ
•Αντιστράτηγος Ζαζιάς,νυν διοικητής Δ΄ΣΣ,αναλαμβάνει Α/ΓΕΣ
•Αντώνης Τσαντιράκης ,αρχηγός ΑΤΑ ,γίνεται Α/ΓΕΑ
•Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης,νυν διοικητής ΔΔΜΝ,γίνεται Α/ΓΕΝ

Με τις προαγωγές αυτές συμπαρασύρονται και αποστρατεύονται δεκάδες στρατηγοί και ναύαρχοι εκ των οποίων ορισμένοι φέρονταν να ανήκουν στη κυβερνητική παράταξη. Για παράδειγμα αποστρατεύεται ο υποναύαρχος Νίκος Κρυονερίτης και ο υποπτέραρχος Σάκης Παπανικολάου που είχαν επανέλθει με το καθεστώς Βενιζέλου. Οι Αρχηγοί ήδη ενημερώνονται.

Την ώρα που η Μιλένα Αποστολάκη ανακοίνωνε την ανεξαρτητοποίησή της ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει στο πολιτικό σκηνικό,ο ΥΕΘΑ ενημέρωνε στο γραφείο του τους τέσσερις Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων ,ότι θα γίνει ΚΥΣΕΑ και η εισήγησή του είναι να αποστρατευθούν όλοι.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο Onalert.gr

ΝΔ προς Μπεγλίτη :”Τελειώσατε! Γι΄αυτό μην πειράζετε τις ΕΔ”

Σκληρή δήλωση σε προσωπικό κατά του ΥΕΘΑ Πάνου Μπεγλίτη τόνο,έκανε πριν από λίγο ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας της ΝΔ Μαργαρίτης Τζήμας:

“Με αφορμή πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση να προχωρά, σήμερα, σε κρίσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με ριζική αλλαγή της ηγεσίας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Την ώρα που καταρρέει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά σε κρίσεις με αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και μάλιστα εντός της ημέρας”.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε