Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Επιμένει η τουρκική εφημερίδα – Ο Γιλμάζ μας είπε ότι καίγαμε ελληνικά δάση

“Eίμαι πολύ σίγουρος για το τι είπε ο Γιλμάζ”, δηλώνει ο δημοσιογράφος που πήρε την επίμαχη συνέντευξη από τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ.

H τουρκική εφημερίδα “Μπίργκιουν” στο σημερινό της φύλλο επανέρχεται στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ περί εμπρησμών στην Ελλάδα από πρόσωπα που χρηματοδοτούντο μέσω μυστικών κονδυλίων της τουρκικής κυβέρνησης.

“Ο Γιλμάζ τρεις μέρες (!) μετά τη δημοσίευση της είδησης ανέφερε πως παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του”, γράφει η εφημερίδα σε δημοσίευμά της στην πρώτη σελίδα.

Η “Μπίργκιουν” αναφέρει ότι “η δήλωση του Γιλμάζ ότι οι πυρκαγιές στην Ελλάδα ήταν αντίποινα, ξεσήκωσαν την Ελλάδα. Οι αξιωματούχοι της Ελλάδας ζήτησαν αποζημίωση. Ο Γιλμάζ είπε πως παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του, αλλά ο Ενβέρ Άισεβερ λέει “είμαι πολύ σίγουρος για το τι είπε ο Γιλμάζ”.

Το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο “αν κάναμε λάθος ερευνήστε”, έκφραση που παραπέμπει εννοιολογικά σε δύο πράγματα. Πρώτον, στην κλασσική επιγραφή που υπάρχει σε πολλά υπηρεσιακά αυτοκίνητα στην Τουρκία που συνοδευόμενη από τηλεφωνικό αριθμό καλεί τους περαστικούς να καλέσουν τον αριθμό σε περίπτωση λάθους του οδηγού. Δεύτερον, στην υπόνοια ότι υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί η συνομιλία του Γιλμάζ με τον δημοσιογράφο, αφού οι τηλεφωνικές συνομιλίες καταγράφονται. Σημειώνεται ότι ο δημοσιογράφος έχει δηλώσει ότι δεν είχε καταγράψει τη συνομιλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Λάθος κατάλαβε ο δημοσιογράφος”, λέει τώρα ο Γιλμάζ! – “Οι έλληνες έκαιγαν τουρκικά δάση”

Εξηγήσεις ζητά η Αθήνα για τους εμπρησμούς δασών από τούρκους πράκτορες
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε