Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Επιμένει ο ΥΠΕΚΑ για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ – Συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος

Για το ακανθώδες θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ με τη διατήρηση όμως του ελέγχου των κρίσιμων υποδομών της χώρας.

Αναφερόμενος στην αγορά ενέργειας, υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει εντατικά η απελευθέρωση της αγοράς, θα κατατεθεί νομοσχέδιο για το τρίτο ενεργειακό πακέτο, προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση στα δίκτυα χωρίς διακρίσεις για τους ιδιώτες ενώ θα προχωρήσει η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ διατηρώντας τον έλεγχο στις κρίσιμες υποδομές.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του εθνικού πλούτου της χώρας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο και γι΄ αυτό συστήνεται εθνικός φορέας για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Μετά την έναρξη των επαναλαμβανόμενων 48ωρων κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ οι αρμόδιοι άναψαν το πράσινο φως για εκ περιτροπής διακοπές “αν χρειαστεί” το σχέδιο βγήκε, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ήρθαν και οι διακοπές, απλά ο κόσμος “μπήκε στην πρίζα” χωρίς λόγο!

Από χθες ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο. Η ΓΕΝΟΠ απεργεί και πετάει τη μπάλα στην Κυβέρνηση, η ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ λέγοντας ότι δεν έχει μονάδες για να δώσει ρεύμα και στη μέση ο ΔΕΣΜΗΕ … με το διακόπτη στο χέρι λέει ότι θα τον κατεβάσει αλλά…

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης ήδη από χθες δήλωνε στο newsit ότι όλα είναι ανοιχτά.
«Αν δεν έχουμε εντολή από το ΔΕΣΜΗΕ που έχει συνολική εικόνα για την κατανομή της ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ελλάδα, δε μπορούμε να λέμε τίποτα μονομερώς. Κρατήστε επιφυλάξεις για τη συνέχεια».

Διαβάστε επίσης:

Η ΔΕΗ δεν αποζημιώνει για καμμένες οικοσκευές λόγω…ΑΠΕΡΓΙΑΣ!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε