Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι με... ονοματεπώνυμο

Επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι με... ονοματεπώνυμο
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 25.04.2011 | 22:34
Πρώτη δημοσίευση: 25.04.2011 | 22:34

Το «πράσινο φως» της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων ζητά η κυβέρνηση.

Μια φόρμουλα για να μπορεί να... βγάλει στη σέντρα τους δημοσίους υπαλλήλους που ξεφεύγουν από τα όρια αναζητά το υπουργείο Εσωτερικών. Στόχος του Γιάννη Ραγκούση, είναι να παταχθεί η διαφθορά και η ατιμωρησία στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με έρευνα η πληγή της διαφθοράς παραμένει ανοιχτή εξαιτίας της μη δημοσιοποίησης των ονομάτων των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.

Στο νέο σχέδιο νόμου για το πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο, ο Γιάννης Ραγκούσης θέλει να συμπεριλάβει διάταξη, η οποία θα προβλέπει πως τα ονόματα και οι ποινές όσων τιμωρούνται για βαριά πειθαρχικά παραπτώματα (όπως δωροδοκία, υπεξαίρεση, εκβιασμοί) από τα δευτεροβάθμια πειθαρχικά συμβούλια, θα δημοσιοποιούνται.

Την Τρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών πρόκειται να στείλει επιστολή στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να την ενημερώσει και θα περιμένει το πράσινο φως για το αν μπορεί να περάσει η διάταξη δημοσιοποίησης των ονομάτων των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.

Με βάση το νέο πειθαρχικό δίκαιο, όσοι καταδικάζονται για βαριά παραπτώματα, σταματούν να εργάζονται έως ότου να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους στα διοικητικά δικαστήρια εφόσον φυσικά έχουν προσφύγει εκεί.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κομμάτι - κομμάτι το νεο πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλων
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο