Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Επίσκεψη Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ρωσία

Επίσκεψη Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ρωσία

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ρωσία από 22 έως 31 Μαΐου.

Τον Πατριάρχη θα υποδεχτεί ο Αγιότατος Πατριάρχης Κύριλλος στο αεροδρόμιο της Μόσχας, ενώ την Κυριακή της Πεντηκοστής αναμένεται να ευλογήσει μαζί με τον Πατριάρχη Κύριλλο από το μπαλκόνι των Πατριαρχικών δωμάτων στην Λαύρα της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Σεργίου, τους πιστούς.

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος οι δυο Πατριάρχες θα συλλειτουργήσουν στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος της Μόσχας και αμέσως μετά θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης των Ημερών Σλαβικών Γραμμάτων και Πολιτισμού στην Κόκκινη Πλατεία. Θα ακολουθήσει Συναυλία στο Κρατικό Μέγαρο του Κρεμλίνου.

Την Τρίτη Θα γίνει σύντομη δοξολογία ενώπιον των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ερμογένου στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

Την Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Σχολείο των αδελφών του ελέους του Αγίου Δημητρίου και στην συνέχεια συνάντηση με τον δήμαρχο της Μόσχας κ. Γιούρι Λουζκόφ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιηθούν διάφορες επισκέψεις σε διάφορους ναούς.

Την Πέμπτη ο Πατριάρχης αναμένεται να επισκεφθεί την Αγία Πετρούπολη και το νησί Βαλαάμ καθώς και το χωράφι του Γερμανού. Την Παρασκευή θα επισκεφτεί τις Σκήτες Αναστάσεως, Γεθσημανής και Κόνεφ και της Παναγίας Σμολένσκ.

Το Σαββάτο θα επισκεφτεί διάφορους ναούς και ανάκτορα και τελικά την Κυριακή των Αγίων Πάντων θα μεταβεί στην προκυμαία του Ναυαρχείου και στην συνέχεια στον Ιερό Ναό του Αγίου Ισαάκ.

Τέλος, τη Δευτέρα 31η Μαΐου ο Πατριάρχης θα αναχωρήσει από την Ρωσία επιστρέφοντας στην Κωνσταντινούπολη.

Τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα συνοδεύει από την Κωνσταντινούπολη στην Μόσχα ο Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, ενώ στην Ρωσία θα τον ακολουθούν ο Επίσκοπος Ποδόλσκ Τύχων, στη Μόσχα, ο Επίσκοπος Τροϊτσκ Παγκράτιος, στο Βαλαάμ, ο Επίσκοπος Γκάτσινας και Πρύτανης των Θεολογικών Σχολών της Αγίας Πετρούπολης Αμβρόσιος, στην Αγία Πετρούπολη.

   

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε