Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιστολή Διαμαντοπούλου προς ΠΝΟ: Έλατε να τα βρούμε!

Επιστολή Διαμαντοπούλου προς ΠΝΟ: Έλατε να τα βρούμε!

Συνάντηση ακόμη και μέσα στην ημέρα επιδιώκει η κυβέρνηση με τους ναυτεργάτες για να λυθούν τα όποια προβλήματα και να μη γίνει η προγραμματισμένη απεργία τη Μ. Εβδομάδα.

Καθώς οι αντιδράσεις γιγαντώνονται, η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου έστειλε, το πρωί της Τετάρτης, επιστολή στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με την οποία ζητά από τους ναυτεργάτες να της στείλουν γραπτώς τα αιτήματά τους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει η συνάντηση ακόμη και σήμερα ή αν αυτό δεν είναι δυνατό, να γίνει το πρωί της Πέμπτης.

«Μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ της πρόθεσής σας να απεργήσετε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, δεν έχω λάβει ούτε εγώ ούτε οι άλλοι αρμόδιοι υπουργοί καμία επιστολή, ούτε αίτημα που να εξηγείτε τα νέα θέματα ή αιτήματα που προέκυψαν μετά τη λύση της προηγούμενης απεργίας.

Επειδή και οι επιπτώσεις της απεργίας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι τεράστιας σημασίας για την εθνική οικονομία, για τους νησιώτες και την οικονομική και κοινωνική συνοχή των νησιών, για τους πολίτες αλλά και τον κλάδο στον οποίο εργάζεστε, σάς καλώ άμεσα σε διάλογο με την παρουσία όλων των αρμόδιων υπουργείων που θεωρείτε ότι εμπλέκονται.

Θα παρακαλούσα για την άμεση και σωστή οργάνωση της συζήτησης να μάς αποστείλετε τα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και τις λύσεις που προτείνετε. Η συνάντηση θα ήταν χρήσιμο να γίνει εντός της ημέρας», αναφέρει η επιστολή της Άννας Διαμαντοπούλου.

Η ΠΝΟ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία για τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, ζητώντας την απόσυρση δύο διατάξεων, που αφορούν αφενός την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα και αφετέρου την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ. Ζητά επίσης να αντιμετωπιστεί το θέμα της ανεργίας των ναυτικών, να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας για το 2012 και να σταματήσει η περικοπή των συντάξεων.

Αν δε βρεθεί λύση και γίνει η απεργία αναμένεται μεγάλη ταλαιπωρία για τους εκδρομείς του Πάσχα, καθώς οι επιβάτες που δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν σε κάποιο νησί με άλλο μέσο τις δύο ημέρες της απεργίας, θα πρέπει να εξυπηρετηθούν Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή με τα κανονικά δρομολόγια, ενώ ήδη η πληρότητα στα πλοία τις δύο αυτές ημέρες, σύμφωνα με ακτοπλοϊκές εταιρείες, αγγίζει το 80%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το λιμάνι λόγω πορείας ναυτεργατών

«Ο ΓΓ της ΠΝΟ παίρνει μισθό 15.000€» καταγγέλει εφοπλιστής

Πιέσεις στην ΠΝΟ να μην κάνει την απεργία – Επίθεση Μωραϊτη σε ΚΚΕ

Απεργία ΠΝΟ τη Μ. Εβδομάδα: Νησιά αποκλεισμένα, ταξιδιώτες και παραγωγοί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Απεργία-μαχαιριά για παραγωγούς και εκδρομείς – Δένουν κάβους τα πλοία από Μ. Τρίτη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε