Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Επιστολή Κατρούγκαλου: Συνταξιούχοι σε… νευρική κρίση – Έρχονται προσφυγές

Επιστολή Κατρούγκαλου: Συνταξιούχοι σε… νευρική κρίση – Έρχονται προσφυγές

Άλλα βλέπουν στο ATM, άλλα λέει η επιστολή του υπουργείου Εργασίας για τις περικοπές των συντάξεων. Χιλιάδες συνταξιούχοι είναι στα… πρόθυρα νευρικής κρίσης αφού τα στοιχεία για τις περικοπές στις επικουρικές δεν συμβαδίζουν με εκείνα στους λογαριασμούς τους!

Η αποστολή των επιστολών που σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο θα εξηγούσαν σε χιλιάδες συνταξιούχους πως και γιατί έγιναν οι περικοπές στις επικουρικές τους συντάξεις (που φτάνουν έως και το 50%) κάθε άλλο παρά… σοφότερους τους έκανε. Μάλλον περισσότερο τους μπέρδεψε και τους προκάλεσε αγανάκτηση!

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, τα στοιχεία που αναφέρονται στις επιστολές Κατρούγκαλου, σε πολλές περιπτώσεις, όχι μόνο δεν εξηγούν το πως υπολογίστηκαν οι περικοπές, αλλά δεν έχουν και καμία σχέση με τα ενημερωτικά των Ταμείων! Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες συνταξιούχοι σπεύδουν στο υπουργείο Εργασίας για να διαμαρτυρηθούν, ενώ εκτιμάται πως έρχεται κύμα προσφυγών.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που αναφέρει το δημοσίευμα: το εκκαθαριστικό συνταξιούχου για πληρωμές Αυγούστου που καταβλήθηκαν στο τέλος Ιουλίου ανέφερε κύρια σύνταξη από το Δημόσιο 710,11€, κύρια σύνταξη από ΤΑΠ-ΟΤΕ 1.166,39€ και επικουρική σύνταξη από το ΕΤΕΑΜ 121,65€. Σύνολο: 1.998,06€.

Στην επιστολή Κατρούγκαλου όμως, τα στοιχεία ήταν εντελώς διαφορετικά! Ανέφερε κύρια σύνταξη από το Δημόσιο 626,70€, κύρια σύνταξη από ΤΑΠ-ΟΤΕ 1.025,61€ και επικουρική σύνταξη από το ΕΤΕΑΜ 103,7€, η οποία μετά τη μείωση “έπεφτε” στα 95,73€.

Η αναστάτωση αναμένεται να ενταθεί στις αρχές Νοεμβρίου όταν επιβληθεί το αναδρομικό «κούρεμα» κατά 50 ευρώ τουλάχιστον.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε