Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Επιστολή Μίχαλου σε Στουρνάρα και Μαυραγάνη για την κατάργηση του ΚΒΣ

Επιστολή Μίχαλου σε Στουρνάρα και Μαυραγάνη για την κατάργηση του ΚΒΣ

Την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων εν όψει της γενικότερης αναμόρφωσης της φορολογικής νομοθεσίας ζητεί με επιστολή του, προς τον κ. Γιάννη Στουρνάρα και τον Γιώργο Μαυραγάνη, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλαδος και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μίχαλος στην επιστολή του, η αντικατάσταση του αναχρονιστικού και περίπλοκου Κ.Β.Σ., που εκτός των άλλων ευνοεί και τα φαινόμενα διαφθοράς στις συναλλαγές με τις φορολογικές αρχές, είναι άκρως αναγκαία. Για το λόγο αυτό, το Ε.Β.Ε.Α. υπέβαλε συγκεκριμένη πρόταση για αντικατάσταση του Κ.Β.Σ. με μία απλούστερη και αποτελεσματικότερη διαδικασία, μέσω της εφαρμογής των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α.) ή Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (Δ.Λ.Π.).

Η υιοθέτησή τους και η κατάργηση του Κ.Β.Σ. καθιερώνουν αντικειμενικά κριτήρια (και όχι τεκμήρια) για τον, σύμφωνα με το Σύνταγμα, προσδιορισμό της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών, και αποτυπώνουν τη φιλοσοφία της Κυβέρνησης να μεταφέρει την ευθύνη στους πολίτες, διατηρώντας μόνο την εποπτεία και το δικαίωμα ελέγχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι προτάσεις της ΕΣΕΕ για την πλήρη κατάργηση του ΚΒΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε