Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Επιστολή Ρέππα σε όλους τους υπουργούς – “Μειώστε κατά 30% το προσωπικό σας ΤΩΡΑ”

– Στις 8 στην τηλεδιάσκεψη με την τρόικα μπαίνει η σφραγίδα στα μέτρα
– Θα ανακοινωθούν ίσως και απόψε
– Ραβασάκια σε υπαλλήλους ακόμα και από αύριο
– Κάποιοι θα απολυθούν αυτόματα

Πράξη γίνονται όλα όσα προανήγγειλε μόλις χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών για εφεδρεία ακόμα και στον στενό δημόσιο τομέα.

Με την επιστολή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας προαναγγέλλει μείωση κατά 30% των οργανικών μονάδων του Δημοσίου ενώ ανοίγει ο δρόμος για μαζικές μετακινήσεις υπαλλήλων.

Για τους περίπου 800.000 δημοσίους υπαλλήλους πάντως το μέλλον ήταν προδιαγεγραμμένο αφού όλα περιέχονται στο Μεσοπρόθεσμο και πολύ απλά δεν έχουν εφαρμοστεί.
Έχουν ψηφιστεί και επικυρωθεί από το κοινοβούλιο και οι πιέσεις της τρόϊκας ασκούνται αποκλειστικά και μόνο για να γίνει το αυτονόητο: να εφαρμοστούν.

‘Οπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, κλειδί αποτελούν δύο φράσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα.

Στο κεφάλαιο περί «προσαρμογής των δαπανών» προβλέπεται η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο και αναφέρεται ο στόχος για περιορισμό των υπαλλήλων κατά 150.000 ή περίπου το 20% των απασχολουμένων έως το 2015.

Προκειμένου να πετύχει τον στόχο αυτό η κυβέρνηση ανέλαβε – εκτός από την πρόβλεψη για εφαρμογή ποσόστωσης ένα προς δέκα στις προσλήψεις και μείωση των συμβασιούχων κατά 50% φέτος και κατά 10% τα επόμενα χρόνια – και την καθαρή δέσμευση για «μη εθελούσιες απομακρύνσεις πλεονάζοντος προσωπικού».

Τι θα γίνεται με το πλεονάζον προσωπικό

Η απόλυση δεν είναι μακριά για πολλούς δημοσίους υπαλλήλους. Κάποιοι θα παίρνουν το χαρτί που τους βάζει στους πίνακες της εφεδρείας αλλά κάποιοι άλλοι θα απομακρύνονται άμεσα!

Αυτό που λέγεται είναι ότι αυτό είναι και ένα θέμα που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση στις 2 τηλεδιασκέψεις. Δηλαδή να μπουν όσο το δυνατόν περισσότεροι σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας για να γλυτώσουν την απόλυση.

Στις 8 η τηλεδιάσκεψη

Η δεύτερη τηλεδιάσκεψη έχει προγραμματισθεί για τις 8 το βράδυ, οπότε και θα κλειδώσουν όλα όσα έχουν ήδη αποφασισθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί και απόψε να ανακοινωθούν τα μέτρα μετά από μια τυπική συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το βράδυ κλειδώνει όλο το πακέτο – Ραβασάκια από αύριο για την εφεδρεία – Επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης για να μειωθούν οι αντιδράσεις

Δημόσιο: διπλό τσεκούρι στους μισθούς -Θέλουν μείωση 20% πριν το ενιαίο μισθολόγιο

Μέτρο-σοκ για όλους – Μελετούν νέα μείωση του αφορολόγητου

Νέο χαράτσι και περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ

Ζητούν να διακοπούν οι συντάξεις όσων είναι κάτω των 55!

Το ΠΑΣΟΚ αντιμέτωπο με τον εαυτό του. ΄Η αλλάζει το δημόσιο που δημιούργησε, ή χάνει την εξουσία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε