Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Επιστρέφει η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της Αθήνας

Επιστρέφει η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της Αθήνας

Τέλος το τζάμπα πάρκινγκ στο κέντρο. Απο τις 16 Μαϊου όσοι θέλουν να παρκάρουν θα πρέπει να πληρώνουν.

Επανέρχεται από Τετάρτη 16 Μαΐου, το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας. Το σύστημα είχε σταματήσει να λειτουργεί τους τελευταίους περίπου δύο μήνες, διότι το Ελεγκτικό Συνέδριο εξέταζε τη νομιμότητα της σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία και υπήρξε πρόβλημα με την εκτύπωση των καρτών στάθμευσης.

Το σύστημα θα διαχειρίζεται η ΔΑΕΜ (εταιρεία πληροφορικής του δήμου Αθηναίων) και το κόστος θα είναι μικρότερο.

Ήδη από χθες το απόγευμα, δημοτικοί αστυνομικοί τοποθετούν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων φυλλάδια, με τα οποία ενημερώνουν επίσημα για την επαναλειτουργία του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.

«Τα ειδικά φυλλάδια, που μοιάζουν με κλήση, εξηγούν ότι από τις 16 Μαΐου θα ξαναρχίσει η λειτουργία του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης με τους ίδιους ακριβώς όρους, όπως ίσχυε και πριν» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας, Γιώργος Αναγνωστόπουλος.

Σημειώνεται ότι οι θέσεις μπλε διαγράμμισης των μόνιμων κατοίκων δεν έχουν χάσει την ισχύ τους και είναι ανεξάρτητες της επαναλειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Οι επισκέπτες της Αθήνας θα μπορούν να βρουν τα εισιτήρια ελεγχόμενης στάθμευσης στα ίδια σημεία με το παρελθόν (περίπτερα, καταστήματα ψιλικών κ.λπ.).

«Στις 16.5.2012 θα μπορεί ο πολίτης να προμηθεύεται κανονικά την κάρτα του από τα περίπτερα» εξηγεί στο ΑΜΠΕ, ο Δημήτρης Λιούλιας, αρμόδιος συνεργάτης της δημοτικής εταιρείας ΔΑΕΜ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, έχουν ήδη εκτυπωθεί 250.000 κάρτες, ενώ η σύμβαση με την εταιρεία διανομής Park Pall θα υπογραφεί το πολύ έως τη Δευτέρα.

Στόχος της ΔΑΕΜ είναι μέσα στο επόμενο δίμηνο να υπάρξει αύξηση της τάξης του 20% στα σημεία πώλησης, ενώ έως τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, 15 Μαΐου, τα συνεργαζόμενα περίπτερα θα έχουν προμηθευτεί τις κάρτες.

«Οι κάρτες έχουν θεωρηθεί από τον δήμο και έχουν ήδη δοθεί στη διακίνηση. Όλα θα είναι στην ώρα τους» επισημαίνει στο ΑΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΑΕΜ, Γιάννης Ράμφος.

Διαβάστε

Τέρμα η δωρεάν στάθμευση από 16 Μαϊου στο Δήμο Αθηναίων

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε