Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Επιτέλους! Θα επιτρέψουν έστω και πιλοτικά τα ποδήλατα στο ΜΕΤΡΟ

Το πρόγραμμα αυτό θα αρχίσει την πρώτη Μαρτίου και θα επιτρέπονται μόνο δύο ποδήλατα, στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού, τις Τετάρτες, από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας, καθώς και τις Κυριακές, από τις 12:00 το μεσημέρι, έως τη λήξη της βάρδιας.

H πιλοτική εφαρμογή του μέτρου θα διαρκέσει 4 μήνες και στο τέλος Ιουνίου θα αξιολογηθεί η λειτουργικότητα του εν λόγω μέτρου για πολίτες και ποδηλάτες.

Όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός, το μέτρο θα διαφυλαχθεί, διαφημιστεί και προωθηθεί και από τους ίδιους τους ποδηλάτες, εκτίμησε ότι θα είναι καλό για όλους για να ενθαρρυνθεί η ποδηλατοκίνηση και να ενισχυθεί με τη ζωντάνια και τη χαρά της μετακίνησης με το μετρό.

“Μας ενδιαφέρουν οι συνδυασμένες μεταφορές και είμαι βέβαιος ότι θα πάει πολύ καλά και ενδεχομένως να το επεκτείνουμε και σε κάποιες άλλες ώρες και μέρες, που δεν θα έχει συσσωρευμένη κίνηση”, κατέληξε ο κ. Βούγιας.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο πιλοτικό πρόγραμμα είχε εφαρμοστεί με επιτυχία και στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, το οποίο όμως ανεστάλη, από τότε που άρχισαν να εκτελούνται τα έργα ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε