Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Επίθεση με λαδομπογιές στο κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στη Βιέννη

Μεγάλη ποσότητα μαύρης και κόκκινης μπογιάς έριξαν άγνωστοι στην πρόσοψη του κτιρίου της ελληνικής πρεσβείας στη Βιέννη.

Με την χθεσινή έναρξη στην Αθήνα, της δίκης των κατηγορούμενων ως μελών της οργάνωσης “Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς”, φέρεται να συνδέεται η επίθεση με λαδομπογιές στην πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου της ελληνικής πρεσβείας στον τέταρτο τομέα της Βιέννης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
 
Αστυνομικοί που έσπευσαν στο κτίριο διαπίστωσαν τη ρίψη μεγάλης ποσότητας ελαιοχρώματος (κόκκινου και μαύρου) στη δεξιά πρόσοψη του κτιρίου καθώς και θραύσματα φιάλης στο πεζοδρόμιο, ενώ αυτόπτης μάρτυρας που ειδοποίησε την αστυνομία ανέφερε ως ώρα της επίθεσης τριάντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.
 
Από την ελληνική πρεσβεία ενημερώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί με ρηματική διακοίνωση το αυστριακό Υπουργείο Εξωτερικών, από το οποίο και θα ζητηθεί επιπρόσθετη προστασία των κτιρίων στη Βιέννη όπου στεγάζονται ελληνικές υπηρεσίες, όπως προξενείο, γραφεία ΕΟΤ και Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη).
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε