Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Επιβεβαιώνουν οι Τούρκοι τα σχέδια για θερμό επεισόδιο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Επιβεβαίωση από το τουρκικό γενικό επιτελείο για σχέδια που αποκάλυψε χθες η εφημερίδα “Ταράφ.

Επιβεβαιώνει το τουρκικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων το σχεδιασμό στρατιωτικών σεμιναρίων και ασκήσεων, όσον αφορά την αποκάλυψη που έκανε χθες η τουρκική εφημερίδα “Ταράφ” σχετικά με σχέδια δημιουργίας κλίματος χάους εντός της Τουρκίας και κλίματος έντασης στις σχέσεις με την Ελλάδα.

Το επιτελείο χαρακτηρίζει απαράδεκτους τους “ισχυρισμούς” της εφημερίδας, αλλά τονίζει ότι το “επιχειρησιακό σχέδιο” στο οποίο αναφερόταν η εφημερίδα, είναι πραγματικότητα. 

Η εφημερίδα είχε γράψει ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών για ανατροπή της κυβέρνησης, ανώτατοι αξιωματικοί είχαν καταρτίσει σχέδια για κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, προβλεπόταν στα σχέδια η κλιμάκωση των πτήσεων τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, με σκοπό να καταρριφθεί τουρκικό αεροσκάφος από ελληνικό. Ταυτόχρονα, τα σχέδια προέβλεπαν αύξηση της στρατιωτικής κινητικότητας στην περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για “διάφορους ισχυρισμούς και σχόλια των ΜΜΕ σχετικά με το Σεμινάριο Σχεδιασμού που πραγματοποιήθηκε στις 5-7 Μαρτίου 2003 εκ μέρους της Α΄ Στρατιάς” και υπογραμμίζεται ότι το “Σεμινάριο” αυτό, “περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα Ασκήσεων της περιόδου 2003-2006 του γενικού Επιτελείου”.

Αναφέρεται επίσης ότι “σκοπός του Σεμιναρίου Σχεδιασμού είναι η ανάπτυξη των Επιχειρησιακών Σχεδίων που ετοιμάζονται σχετικά με την εξωτερική απειλή και η διασφάλιση της εκπαίδευσης του σχετικού προσωπικού. Το Σεμινάριο εφαρμόστηκε στο πλαίσιο σεναρίου το οποίο περιλάμβανε περίοδο συνεχώς αυξανόμενης έντασης”.

Η εφημερίδα “Ταράφ”, σήμερα επανέρχεται και αποκαλύπτει τα ονόματα των 36 δημοσιογράφων που σύμφωνα με τα σχέδια αυτά θα συλλαμβάνονταν μετά την επιβολή του στρατιωτικού νόμου. Μεταξύ τους υπάρχουν γνωστά ονόματα, όπως του αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ που δολοφονήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2007.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα σενάρια προέβλεπαν τη σύλληψη συνολικά 200.000 ατόμων. ‘Όλα αυτά, για την αντιμετώπιση της “εσωτερικής απειλής” που σύμφωνα με τα σχέδια ήταν ο ισλαμικός αναχρονισμός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε