Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Επιχείρηση Αθήνα: η κυβέρνηση ετοιμάζει πρωτοφανή επιχείρηση «σκούπα»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Θέλει να καθαρίσει το κέντρο για να πριμοδοτήσει την υποψήφιά του ΠΑΣΟΚ κόντρα στον Ν. Κακλαμάνη. Στόχος η απομάκρυνση κακοποιών και αλλοδαπών με κατασταλτικά και όχι μόνο μέτρα

Με σκοπό την οικονομική, εμπορική, τουριστική, πολιτιστική και κοινωνική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε επιχείρηση σκούπα σε όλα αυτά επίπεδα, προκειμένου η πρωτεύουσα να γίνει μια βιώσιμη πόλη για τους κατοίκους της. Η ανάγκη αυτή αποτυπώθηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσίασε το πόρισμα της ομάδας εργασίας για την αποκατάσταση του ιστορικού κέντρου.

Σε μια εμφανή προσπάθεια να πριμοδοτηθεί η υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ στο δήμο Αθηναίων ενόψει και των δημοτικών εκλογών, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αφού στηλίτευσε τον αρνητικό ρόλο που έπαιξε και η έλλειψη πολιτικής από τη δημαρχία Κακλαμάνη, κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς σε έναν καλύτερο συντονισμό και ζήτησε ένα πιο συνεκτικό πρόγραμμα για το κέντρο της πρωτεύουσας προκειμένου να σταματήσει να υφίσταται η υποβάθμισή του εξαιτίας της εγκληματικότητας, της παράνομης μετανάστευσης και της έλλειψης δημόσιας υγιεινής.

«Στόχος μας», είπε ο πρωθυπουργός, «πρέπει να είναι μια πόλη πιο φιλική, πιο ανθρώπινη, πιο πράσινη και πιο φιλόξενη, ώστε να μπορεί ο κάθε πολίτης να περπατά ανέμελα στο κέντρο της πόλης».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε