Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Επιχείρηση “Ηλιαχτίδα”: Σήμερα στις 9.00 η απογείωση για Αίγυπτο

– 200 οι έλληνες που θέλουν να φύγουν από την Αίγυπτο
– Μπορεί να μην είναι αρκετά τα τρια C – 130
– Διαβάστε τι μεταδίδει η Σαββούλα Λιάτσου για το Newsit

Το πράσινο φως δόθηκε.

Σήμερα το πρωί στις 9.00, τρία μεταγωγικά C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, απογειώνονται από την Ελευσίνα για την επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει από την Αλεξάνδρεια η Σαββούλα Λιάτσου τα αιτήματα για επαναπατρισμό από την Αλεξάνδρεια έχουν φθάσει πλέον τα 200, κάτι που σημαίνει ότι τα δύο μεταγωγικά δεν αρκούν για να τους μεταφέρουν όλους. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Αλεξάνδρειας, Γιάννης Τσιόκας, κάνει έκκληση για την άμεση ανταπόκριση των ελληνικών αρχών για την αποστολή αεροπλάνων, “αλλιώς κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους”, τονίζει και προσθέτει ότι η ελληνική κοινότητα Αλεξάνδρειας αναλαμβάνει με δική της ευθύνη να μεταφέρει τους παροίκους στο αεροδρόμιο.

Στην παροικία του Καΐρου, λιγότεροι είναι οι ομογενείς που ανησυχούν. Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής, δήλωσε ότι προς το παρόν μόνο έξι εκπαιδευτικοί και όχι περισσότεροι από δέκα πάροικοι έχουν εκφράσει επίσημο αίτημα να επαναπατριστούν.

Τα γραφεία και των δύο ελληνικών κοινοτήτων σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια παραμένουν ανοικτά, στο πλαίσιο των ωρών που επιτρέπει το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει επιβάλει η αιγυπτιακή κυβέρνηση, για να βοηθήσουν σε οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει για τους παροίκους.

Η Κύπρος δηλώνει έτοιμη να χρησιμοποιηθεί ως διακομιστικός σταθμός προκειμένου να συμβάλει στην αποχώρηση ξένων υπηκόων από την Αίγυπτο.

Η υπουργός Συγκοινωνιών της χώρας, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, δήλωσε ότι ήδη έχουν υποβάλει σχετικά αιτήματα στις κυπριακές αρχές οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, ενώ δεν απέκλεισε εντός της ημέρας να υποβληθούν αιτήματα και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φόβοι για ”τσουνάμι” μεταναστών από την Αίγυπτο

Ο Μουμπάρακ λιάζεται στο Σαρμ Ελ Σεϊχ και ο λαός του είναι για 7η ημέρα στους δρόμους!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε