Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Επιχείρηση των ΜΑΤ στον Βοτανικό – Άδειασε ο χώρος όπου θα κατασκευαστεί το τζαμί

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

– Δύναμη των ΜΑΤ και δεκάδες αστυνομικοί στον Βοτανικό
– Έχουν “ζώσει” τον χώρο όπου θα κατασκευαστεί το τζαμί
– Κάλεσαν τους καταληψίες με τις στολές παραλλαγής να φύγουν άμεσα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας έχει ζώσει την περιοχή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής στο newsit.gr οι αστυνομικοί ξημερώματα έκαναν επιχείρηση για την εκκένωση του χώρου αππό τους καταληψίες με τις στολές παραλλαγής που αντιδρούν στην κατασκευή του τζαμιού της Αθήνας. 

 

Η αστυνομία εξακολουθεί να δίνει την επιχείρηση σε εξέλιξη. Φαίνεται ότι ακόμη υπάρχουν κάποια άτομα εντός. Η περιοχή ωστόσο έχει ζωστεί από ισχυρή αστυνομική δύναμη, υπό τον φόβο να υπάρξει προσπάθεια… ανακατάληψης, με την είσοδο άλλων ατόμων.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε 15 προσαγωγές.

Το χρονικό της κατάληψης

Ο χώρος ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό και τα διπλανά κτίρια φυλάσσονται από φαντάρους. Οι καταληψίες αυτοπροσδιορίζονται ως Κίνημα Ελλήνων εφέδρων πολιτών-οπλιτών και έχουν κάνει κατάληψη στην πρώην ναυτική βάση από τις 11 Ιουλίου μόλις δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που προσδιόριζε το ακριβές σημείο όπου θα ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος.

Στη είσοδο όποιος έμπαινε έδινε τα στοιχεία του σε μια διαδικασία που θύμιζε στρατόπεδο. Υπεύθυνος της εγκατάστασης ήταν ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο “στρατηγός” όπως τον αποκαλούν όλα τα μέλη της ομάδας. Οι υπεύθυνοι της κατάληψης ντυμένοι στα χακί έλεγαν στο newsit.gr πως φυλάνε σκοπιές προκειμένου να μην πλησιάζουν οι μουσουλμάνοι που ζουν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα και όπως λένε “είναι οπλισμένοι”.

 «Εδώ ειναι 16 στρέμματα ελεύθερη Ελλάδα. Είναι ενα hot spot μόνο για Έλληνες», είπε ο κ. Ιωαννίδης και κάνει λόγο για “κίνδυνο μουσουλμανοποίησης” της κοινωνίας αν φτιαχτεί το τέμενος. Δήλωνε επίσης ότι αυτός και η ομάδα του θα αποτρέψουν έστω και με τη βία αν χρειαστεί την έναρξη των εργασιών στον Βοτανικό.

«Αν φέρουν μπουλντόζες να φτιάξουν τζαμί θα κατεβάσω τον οδηγό τους και θα τις πάρω για να φτιάξω γήπεδο μπάσκετ. Ας ρίξουν όσα χημικά θέλουν για να μας διώξουν. Να φέρουν και σάκους για τα πτώματα μετά. Εδω ειναι Θερμοπύλες για εμάς», έλεγε….

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ – Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε